Summertime Blues soi jälleen Rovaniemellä

Summertime Blues pärähtää käyntiin Rovaniemen Valdemarissa lauantaina yöttömässä yössä 10.6. Kuva: Slim Butler.

Moni muistaa legendaarisen kattauksen bluesia, soulia ja rock`n rollia, jota esitettiin Kemijoen maisemissa useana vuotena. Tuolloinen Summertime Blues kokosi yhteen alansa uranuurtajia ulkomailta, Suomesta ja Rovaniemeltä. Usein jamit vedettiin Pohjanhovissa.

Tulevana viikonloppua 10.6. meno jatkuu Valdemarissa, kun lavalle nousevat kotimaisen bluesin kärkikastiin nopeasti kivunnut Slim Butler & The SlimCuts sekä Kepa Härkönen & The Surfin´ Flames.

Slim Butlerin & The SlimCutsin riveissä vaikuttavat pitkänlinjan roots-muusikot, kitaristi, Jarmo ”Slim” Puhakka ja Harri Raudaskoski, jotka repivät soittimistaan mitä mielikuvituksellisempia äänimaisemia pettämättömällä tyylitajulla. Rumpali Jartsa Karvonen ja basisti Mikko Löytty pitävät huolen tanakasta ja virtuoosimaisesta kompista. Lavalla vierailee myös Esko ”Uki” Ollila perkussioissa. Tamperelaista Löyttyä lukuun ottamatta muusikot ovat rovaniemeläislähtöisiä.

Tunnetta ja tunnettuutta

Slim Butler & The SlimCuts on edustanut Suomea International Blues Challengessa Memphisissä, Tennesseessä 2019 ja Norjan Hell´issä järjestetyssä European Blues Challenge-kisassa 2018.

Neljä albumia on ehtinyt ilmestyä, ja niissä olevat kappaleet ovat soineet tiuhaan blues,- ja rockradiokanavilla Amerikasta Australiaan. Tuorein pitkäsoitto ”Bone Deep” ilmestyi marraskuussa 2021, sitä ennen ”Big Freeze” 2018. Korkeatasoisen albumikvartetin aloituskaksikko ”Inner Blues” 2012 ja ”Bad Intention” 2016 valittiin ilmestyttyään Vuoden Kotimaiseksi Blueslevyksi.

Lavalla Slim yhtyeineen on tehokkaasti rokkaava yhdistelmä perinteistä bluespoljentoa höystettynä funkahtavalla ja jalalle käyvällä New Orleansin rytmi-iloittelulla.

Kepa Härkönen & The Surfin´ Flames

Omaehtoisen instrumentaalimusiikin laineilla surfaileva kitaristi Kepa Härkönen esittää Surfin´ Flames kokoonpanonsa kanssa omaa uutta musiikkia. Herkkää, rujoa, rytmirikasta ja melodista meininkiä, jossa soivat surf, rock, blues ja pop, Kuuban ja Meksikon mausteilla höystettynä. Bändissä soittavat Kepa Härkönen (kitara), Kari Södö (basso) ja Olli Estola (lyömäsoittimet)

Lippuja myydään Valdemarin portilta (15 €).

Summertime Blues alkaa kello 22.

 

 

Riitta Kemppainen-Koivisto