SantaPark experience

One of the most attracting moments at SantaPark is meeting these show artists.

7.11.2023

SantaPark is a Christmas theme park and visitors’ attraction in Rovaniemi since November 1998.

The park is designed to emulate the cavern residence of Santa Claus on the Arctic circle. Popular culture often depicts Santa Claus (or Joulupukki in Finnish) coming from Lapland. Therefore, tourists come every year to Rovaniemi to meet Santa Claus.

During the summertime, the Park is open from the middle of June to the first weeks of August. In winter season the Park is open from late November to the beginning of January. There is an entrance fee for the park.

Attractions and Santa’s office

There are many attractions for adults and kids in any ages, for those who like to be familiar with Arctic zone culture as fast as possible.

Every year many tourists are coming to Rovaniemi to meet Santa, whose underground office is in SantaPark. Everyone can meet Joulupukki and have a memorial photo with him.

Elf Show was magnificent!

The elf show combines elements of acrobatics, humour, and magic!

It is universally understandable and there is no need to any language or age limits to understand the plot and enjoy it. Watching the show could be perfectly combined with having a lunch. Elf Show is performed on the main stage by the restaurant 3–4 times every day. We watched it twice at 2pm and 4pm performances in same day, Saturday 4th November, when there were three shows to be seen. After every show they give an opportunity to take photos whit them.

Elf Workshop and Ice Gallery

There is also a possibility to do something yourself.  Elves will encourage you to release your inner artist and create your very own piece of Christmas art! You can either take your creation home with you or hang it on the colourful walls of the hut. We made 3 beautiful handmade Santas with kids. That made sisters day The Best!

Beautiful and amazing Ice Room full of icy handmade animals in -10 Celsius and have a delicious tasty drink served in ice glass is worth to try, too.

Picture: Getting to do something yourself is encouraging children of their skills.

 

 

Magic Train

Amazing and lovely entertainment for all ages is a tour with a train. During a short travel inside the park, you can see a historic city that is made in a nice way and shape. We went to magic train two times. First time you enjoy the train, next round you can see what is going on around you. All attractions are possible to enjoy so many times you just like, free of charge.

Playground for kids and 3D movie for adults are the most attractive activities on my mind. Every family and tourists can spend one whole day with fun, eat together and have a drink in lunch bouffe.

For more information about the opening times and payments are available here: www.santapark.fi

Ahad Maroufi

 

Suomenkielinen teksti lisätty 9.11.2023

Olipas kokemusten päivä SantaParkissa!  

SantaPark on jouluinen teemapuisto ja vierailukohde Rovaniemellä. Joulupukin luola on ollut toiminnassa jo vuodesta 1998 lähtien.

Puisto on suunniteltu jäljittelemään Joulupukin luola-asuntoa napapiirillä. Populaarikulttuurissa joulupukki (tai suomeksi Joulupukki) kuvataan usein Lapista tulevana. Siksi turistit tulevat joka vuosi Rovaniemelle tapaamaan joulupukkia.

Kesäaikaan SantaPark on avoinna kesäkuun puolivälistä elokuun ensimmäisiin viikkoihin asti. Talvikaudella puisto on avoinna marraskuun lopusta tammikuun alkuun. Puistoon on sisäänpääsymaksu.

Nähtävyydet ja joulupukin toimisto

Luolassa on monia nähtävyyksiä aikuisille ja kaikenikäisille lapsille. Paikka sopii niille ihmisille, jotka haluavat tutustua arktisen alueen talviseen joulukulttuuriin mahdollisimman nopeasti.

Joka vuosi monet turistit tulevat erityisesti tapaamaan joulupukkia Rovaniemelle. Joulupukilla on maanalainen toimisto SantaParkissa. Kaikilla on mahdollisuus tavata Joulupukki ja ottaa muistokuva hänen kanssaan

Elf Show on upea!

Yksi luolan ohjelmista on Tonttunäyttely, jossa yhdistyvät akrobatian, huumorin ja taikuuden elementit.

Ohjelma on yleisesti ymmärrettävää, eikä juonen sisäistämiseen ja siitä nauttimiseen tarvita mitään kieltä tai ikärajoja. Ohjelman seuraamiseen voi täydellisesti yhdistää lounaan nauttimisen. Elf Show esitetään ravintolan päälavalla 3–4 kertaa päivässä. Katsoimme sen kahdesti, kello 14 ja 16 esitykset samana päivänä, lauantaina 4. marraskuuta, jolloin oli kolme esitystä. Jokaisen esityksen jälkeen tonttujoukko antaa yleisölle mahdollisuuden ottaa valokuvia kanssaan.

Tonttupaja ja jäägalleria

SantaParkissa pääsee myös tekemään jotain itse.  Tontut kannustavat sinua vapauttamaan sisäisen taiteilijasi ja luomaan oman joulutaideteoksesi! Voit joko ottaa luomuksesi mukaan kotiin tai ripustaa sen majan värikkäille seinille. Teimme kolme kaunista käsintehtyä joulupukkia lasten kanssa. Se teki sisarusten päivästä mitä parhaimman!

Kaunis ja hämmästyttävä on jäähuone, joka on täynnä jäisiä käsintehtyjä eläimiä -10 celsiusasteessa. Siellä herkullinen maukas juoma jäälasissa tarjoiltuna on myös kokeilemisen arvoinen.

Maaginen juna

Hämmästyttävä ja ihanaa viihdettä kaiken ikäisille on kiertue luolan sisällä olevalla junalla. Lyhyen matkan aikana puiston sisällä voi nähdä historiallisen kaupungin, joka on rakennettu mukavalla tavalla ja hauskoilla muodoilla.

Menimme taikajunaan kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla nautimme junamatkasta, toisella kierroksella näimme, mitä ympärillämme tapahtui. Niin tästä, kuin kaikista muistakin nähtävyyksistä on mahdollista nauttia niin monta kertaa kuin haluat, ilmaiseksi.

Lasten leikkikenttä ja aikuisten 3D-elokuva ovat mielestäni houkuttelevimpia aktiviteetteja. Jokainen perhe ja turistit voivat viettää yhden kokonaisen päivän hauskanpidon parissa, syödä yhdessä ja juoda drinkin buffet-lounaalla.

Lisätietoja aukioloajoista ja maksuista löydät täältä: www.santapark.fi

AMAn väkeä oli kutsuttu vierailemaan SantaParkissa 4.11.2023. Mukana menossa meitä oli 34 eri kansallisuuksiin kuulunutta talven tulon juhlaohjelmasta nauttimassa.

 

Ahad Maroufi