Marketan musiikki syntyy pilke silmäkulmassa

Markku Riipi ja Marketta Ollila ovat työstäneet Marketan musiikkia albumille joka kantaa nimeä Avain maailmaani. Kuva: Risto Lintula

Sodankyläläiset naapurukset Markku Riipi ja Marketta Ollila Riipin kylästä julkaisevat levyllisen Marketan musiikkia. Kyläpäällikön ja navettapiian työsuhde alkoi parisen vuotta sitten, kun Marketan kynästä syntyi kappale Rakkauteni. Kun Markku kuuli sen, hän innostui ja kysyi, onko näitä lisää.

Marketta kaivoi kätköjään ja löysi materiaalia yli 20 vuoden takaa. Kun biisejä alettiin työstämään Markun studiossa, kasaan saatiin 12 kappaletta. Ne löytyvät toukokuussa julkaistavalta albumilta joka kantaa nimeä Avain maailmaani. Albumilla on muun muassa Marketan ihan ensimmäinen sävellys Lintu vapauden.

– Meillä on ollut hyvä yhteistyö. Olemme vääntäneet musiikkia Markun verstaalla pilke silmäkulmassa, Marketta paljastaa.

Marketta on esiintynyt muun muassa Trio Majurissa vierailevana solistina. Trio Majurin kokoonpanon kuuluvat Markku Riipi: kitara ja koskettimet, Jukka Vuorela: rummut ja Risto Lintula: laulu ja bassokitara

Levyn julkistamiskeikka on 13.5. Riipin Matin Pirtillä klo 21 alkaen. Keikan jälkeen juhla jatkuu lauluillan merkeissä.