Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden avaus Lapissa

Tyko Sallisen Pyykkärit vuodelta 1911 on nähtävillä Rovaniemellä osana Ateneumin kiertävää Suomen taiteen näyttelyä. Kuva: Ateneum

100-vuotias Suomi on vuoden 2017 mittainen sarja juhlia, tapahtumia, näyttelyitä ja eri yhteisöjen järjestämiä seminaareja ja kokouksia. Lapissa pohjoinen juhlavuoden avaus sijoittuu kulttuuritalo Korundiin.

Loppiaisena 6.1.2017 kello 17 avataan yleisölle Ateneumin taidemuseon Suomen taiteen tarina – kiertävä kokoelmanäyttely. Juhlavuoden tervehdyksen tuo Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen. Musiikista vastaa Lapin kamariorkesteri. Kahvitarjoilu.

Ateneumin aarteet esillä huhtikuun loppuun

Taidemuseon näyttelyn avaa Ateneumin museonjohtaja Susanna Pettersson. Kokoelma on esillä Rovaniemen taidemuseossa 6.1.-23.4.2017. Näyttelyn taiteilijoita ovat muun muassa Wäinö Aaltonen, Fanny Churberg, Albert Edelfelt, Akseli Gallen-Kallela, Eero Järnefelt, Essi Renvall, Tyko Sallinen ja Ellen Thesleff.

– Vuonna 2017 tuotamme näyttelyitä sekä valtakunnallisella että kansainvälisellä tasolla. Haluamme varmistaa, että Suomen itsenäisyyden juhlavuonna kokoelmiemme teokset, jotka ovat maamme kansallisomaisuutta, ovat mahdollisimman monen ulottuvilla. Toimintamme ulottuu kasvavassa määrin myös ulkomaille, kertoo museonjohtaja Susanna Pettersson.