Tervastulet tuoksuvat

Metsämiehet rakastavat tarinoita. Niitä syntyy kuin itsestään jahtireissuilla metsän siimeksessä. Tervastulet voivat olla se kimmoke, tila ja paikka, jossa kokemukset saavat tarinan muodon. Olli Säynäjäkankaan kokoama novelliteos on syntynyt monen metsästäjän kokemuksista. Maailma on muuttunut, niin kun metsästys ja eräilyn sanasto.

Säynäjäkankaan erätarinoista henkii aika, jolloin ihminen on menettänyt yhteyden luontoon ja väki on vaikeuksissa vaelluksillaan, kun perinteiset erätaidot ovat unohtuneet. Tarinoita on koottu kasaan pitkältä ajanjaksolta ja kaikenikäisiltä kirjoittajilta. Vanhin kirjoittajista, kirjan toinen toimittaja Tauno Stenroth täytti 89 vuotta alkukesästä 2016. Osassa kertomuksia kuvataan jahtien onnistumisia, vaikka saaliin saaminen ei ole ollut suinkaan koskaan tärkeintä. Luonnosta nautitaan sen omilla ehdoilla. Tositapahtumat kertovat hirven, karhun, ketun, jäniksen ja lintujen metsästyksestä ja samalla esitellään erilaisia jahtimuotoja.

Säynäjäkangas, Olli. 2016. Tervastulet tuoksuvat. OMS Kirjatuotanto.