Painovoimaista ilmastointia kiinteistöihin

Tuuletin toimii ja komistaa samalla kattorakenteita.

Eskon Oy ja BioKai Oy ovat aloittaneet yhteistyön, jolla halutaan saada pohjoisen asukkaille selkeästi parempaa hengitysilmaa erilaisiin kiinteistöihin. Talotuuletin Spiroflex ja siihen tehty kammio on suunniteltu painovoimaisiin taloihin.

– Jonkin verran taloihin on asennettu virheellisesti sähkötuulettimia tai sähköimureita. Ne voivat olla niin voimakkaita, että ne tarvitsevat runsaasti korvausilmaa. Ilmanvaihto on liian tehokasta, sillä tuuletin vetää ilmaa myös rakenteista tai sieltä mistä sitä saa. Tällaiseen kiinteistöjä ei ole kuitenkaan suunniteltu, selvittää Kai Rahko BioKai Oy:stä.

Ilmanvaihto on oltava kunnossa

Kai Rahko tietää, että osassa taloja ei ole tehty ilmanvaihtokorjauksia eikä ilmanvaihto toimi kunnolla.

– Esimerkiksi suihkun jälkeen kylpyhuone ei kuivu kunnolla ja kosteus jää huoneistoon. Tällaisessa talossa on ilmanlaatu yleensäkin tunkkainen, tietää Rahko.

Talotuuletin ei muuta talossa mitään, se ainoastaan tehostaa kiinteistön ilmanvaihtoa.

– Pääkaupunkiseudulla tätä tuuletinta menee päivittäin ainakin yhteen taloyhtiöön, mutta nyt tarjoamme tällaista vaihtoehtoa myös Pohjois-Suomen asukkaille. Tässä yhteistyö Eskon Oy:n kanssa on aloitettu, sillä heillä on kokemus erityisesti pääkaupunkiseudulta.

Rovaniemen rakennukset ensimmäisenä

Nyt asennetaan ensimmäisiä kohteita Rovaniemelle. Myös Ouluun on tuulettimia tulossa. Rovaniemellä tuulettimet on asennettu Koskikatu 62-64 ja Karhunkaatajantie 19 kiinteistöihin.