Kirjoittajan monipaja Kemijärven kesäkurssilla

Pirjo Maunun johdolla pääsee Kemijärvellä harjoittamaan tarinoiden lisäksi lehtikirjoittamista, lyriikkaa, lyhytproosaa, pitkää proosaa, draama- sekä elokuvakäsikirjoittamista. Kuva: Veera Maunu.

29.6.–1.7. ohjaa Pirjo Maunu eri lajien kirjoittajia. Kurssille mahtuu enintään 12 opiskelijaa. Pitkän viikonlopun ajan on mahdollisuus lukea, kommentoida ja harjoitella isompia tekstikokonaisuuksia sekä pohtia muun muassa sitä, mikä on esteenä, kun kirjoitus ei lähde lentoon.

– Osallistuminen ei kuitenkaan vaadi muuta kuin innostuksen luovaan kirjoittamiseen, vahvistaa Maunu kurssille osallistumistaan pohtivia.

Kirjoittamisen eri lajeista kysymykseen tulevat tarinoiden lisäksi lehtikirjoittaminen, lyriikka, lyhytproosa, pitkä proosa, draama- sekä elokuvakäsikirjoittaminen.

– Joka päivä tehdään myös harjoitustehtäviä, joiden aiheet ammennetaan muun muassa musiikista sekä kurssipaikkaa ympäröivästä luonnon maisemasta. Dialogi, tunteiden kuvaus ja tajunnanvirta ovat myös harjoitusten aiheita.

Ilm. 19.6. mennessä kansalaisopiston toimistoon puh. 040 8454166, [email protected]. Lisätietoja antaa Pirjo Maunu puh. 045 1367848 tai meilissä [email protected]

Oheisohjelmassa Lyyli

Kurssilaiset pääsevät seuraamaan KemppaTeatterin Lyyli-esityksen kenraaliharjoitusta 29.6. Näytelmän ensi-ilta on 30.06. ja muut esitykset 1.7 ja 2.7.

Tarinan päähenkilö on kemijärveläinen Lyyli Perunka, joka oli värikäs ja räiskyvä liikenainen, joka jätti vahvan jäljen kotiseudulleen. Kemijärvellä on myös kansainvälisen kuvanveistoviikon näyttely ja mahdollisuus piipahtaa lähikuntien tuntureilla tai yhdistää matkaan vaikka vaelluksen Pyhälle, Sallatunturiin tai Suomulle. Myös uimaan pääsee keskellä kaupunkia sijaitsevalle uimarannalle.