Lapecon ecoKIERROS kerää talteen suurikokoisia jätteitä

Isoja jätteitä ja tarpeetonta tavaraa voi jättää Lapissa kesäkuun ajan Lapecon Ecokierroksella. Kuva: Jani Karppa

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco on kerännyt läntisestä Lapista kesäkuun alusta asti tarpeetonta tavaraa ja suurikokoisia jätteitä talteen ilman erilliskustannuksia. Kierros jatkuu Lapissa 29.6. asti.

Kierrätys on tehty helpoksi ja vaivattomaksi, sillä eri jätteiden keräyspisteet tuodaan eri paikkakunnille eikä jätteitä tarvitse kuljettaa kauemmaksi. Siivoaminen on entistä vaivattomampaa, kun tarpeettomaksi tulleet tavarat saadaan pois heti kesän alussa.

Ekomaksuilla kierrätyksen lähipalvelut kuntoon

Asukkaat ja mökkiläiset maksavat vuosittain ekomaksua, jolla katetaan kierrätyksen lähipalvelun kustannukset.  Tämä takaa sen, että kiinteistöltä voidaan tuoda ilman erillistä maksua vaarallisia jätteitä, isompia rautaromuja, sähkölaitteita, UFF:n keräykseen soveltuvia tuotteita sekä muita suurikokoisia jätteitä ja pieniä remonttieriä noin peräkärryllisen verran.

Lapissa kierretään koko kesäkuu lukuisilla paikkakunnilla ja pysähdyspaikoilla, joten asukkaiden ei tarvitse itse toimittaa tarpeettomaksi tullutta tavaraa kauas. Kaiken päälle yhteiskeräyksellä voi säästää selvää rahaa, kun jäteasemalle toimitettavan erillisen keräyksen kustannus on pois.

Koteihin on jaettu taskukartta, josta selviävät tarkat pysähdysajat paikkakunnittain ja ohjeet jätteiden toimittamiseksi. Päivittäin pysähdytään 7-11 eri paikassa ja pysähdysajat vaihtelevat varttitunnista puoleen tuntiin.

Pysähdyspaikat 14.-29.6.:

14.6. Kemijärvi-Isokylä

15.6. Kelloniemi-Ketola

19.6. Perälä-Nousun koulu

20.6. Paloperä-Onkamo

21.6. Saija-Pahkakumpu

22.6. Salla-Kursu

26.6. Kuttura-Nellim

27.6. Näätämö-Kaamanen

28.6. Ranttila-Ivalo

29.6. Solojärvi-Pokka

Lapecon asiakaspalvelu neuvoo arkisin kello 9–15.30 puhelimitse 040 3511 771 ja sähköpostissa os. [email protected]