Reetta ja Hannu tuottavat aitoja arktisia seikkailuja

Reetta Kosken ja Hannu Holmbergin kesän ehkä tärkeimmät työvälineet.

Nuorgamissa, parin kilometrin päässä Norjan rajalta, toimii majoitus-, välinevuokraus- ja opaspalveluja tarjoava yritys nimeltä Alma Arktika. Pääkaupunkiseudulla toisensa tavanneet Reetta Koski ja Hannu Holmberg muuttivat Etelä-Suomesta Hannun kotiseudulle vuonna 2014. Koulutusalan yrittäjänä toiminut Reetta teki opettajan töitä Utsjoella ja Hannu kulki rakennustöissä Norjassa.

Samalla pariskunta alkoi kehitellä yritystoimintaa omien harrastustensa ympärille. Alma Arktika on kehittynyt nykyiseen muotoonsa jokseenkin omalla painollaan.

– Harrastuksemme yhdistettynä tähän ympäristöön voivat olla asiakkaille ikimuistoisia, vain kerran elämässä koettavia elämyksiä, Reetta toteaa.

Kesällä 2015 syntyi Reetan ja Hannun tytär Hilla, ja perhe viihtyy Nuorgamissa hyvin.

Retket toiveiden mukaan

Alma Arktikan idea on tarjota erilaisille ryhmille heidän toiveidensa mukaan suunniteltua retkiä.

– Haluamme, että asiakkaat pääsevät kokemaan tämän arktisen luonnon kauneuden, Reettaa valottaa.

Ammattitaitoiset oppaat tekevät retkistä turvallisia ja tuottavat onnistumisen kokemuksia.  Lähestulkoon pihasta alkava Kaldoaivin erämaa ja Tenojoki luovat loistavat puitteet erilaisille opastetuille retkille. Maastossa liikutaan kesällä kanootilla ja pyörällä, talvella suksilla, lumikengillä ja läskipyörällä. Valikoimassa on myös virkistäytymispäiviä ja –retkiä sekä tiimiytymisvaelluksia yrityksille.

Retkiä voidaan järjestää Norjankin puolelle, eikä Tenon lohikalastustakaan ole unohdettu. Osaa välineistä vuokrataan myös omatoimiseen retkeilyyn. Leader Pohjoisin Lappi myönsi yritykselle alkuvaiheessa rahoitusta elämyspalvelutoiminnassa välttämättömän kaluston hankintaan. Investointituen osuus oli 35 prosenttia hankintakustannuksista.

Alma Arktika vie asiakkaita myös leijahiihtämään. Alkeiskurssien opetus mukautetaan osallistujien tason mukaan ja lajista innostuneet voivat puolestaan nauttia tunturiylängön tuulista ja erämaan puuttomasta maastosta jopa useiden päivien vaelluksella

Tarjolla on myös majoituspalveluja. Kolmen Tenon rantamökin lisäksi vuokrattavissa on erämaamökki Riekkojärvellä, 20 kilometrin päässä Utsjoelta moottorikelkka- ja maastopyöräreitin varrella. Kuljetus mökille järjestyy tarvittaessa ja sitä käytetään myös tukikohtana vaelluksilla.

Lue juttu kokonaisuudessaan: lapinkeino.fi

Teksti ja kuvat: Tuuli Kontio

Lue Lappilainen maksutta täältä