Sofia Jannok Inarissa tammikuussa

Saamelaismusiikin kärkinimi Sofia Jannok esiintyy Inarissa tammikuun lopun Skabmágovat festivaaleilla. Kuva: Jenny Walroth

Saamelaismusiikin yksi kirkkaimmista tähdistä, Sofia Jannok, esiintyy 27. tammikuuta Skábmagovat-festivaaleilla Inarin PaPaNa-baarissa. Jannok on mukana myös paneelikeskustelussa lauantai-iltapäivällä Sajoksessa.

– Jannok on yksi eniten meille toivottuja artisteja, joten oli hienoa päästä kutsumaan hänet tänne. Kaiken lisäksi saimme hänen kanssaan aikataulunkin sovittua niin, että keikka on juuri Skábmojen aikaan ja siksi kuulemme häntä virallisella jatkoklubilla, iloitsee PaPaNan omistaja Issu Suoninen.

Kuuluisa saamelaismuusikko

Sofia Jannok on Ruotsin puolen Saamenmaalla syntynyt ja kasvanut artisti, joka on ollut muun muassa kahdesti Grammis-ehdokkaana ja voittanut vuonna 2015 Áillohaš-palkinnon. Supersuosittu Jannok on tuonut musiikissaan esille alkuperäiskansojen kokemia ongelmia ja hänen We are still here -musiikkivideonsa voitti parhaan musiikkivideon palkinnon vuosi sitten ImagineNATIVE -elokuvafestivaalilla, Kanadassa.

-Tämän vuoden teemamme on Elllos eallin! (suom. Eläköön elämä!) ja useat elokuvistamme käsittelevät vastarintaa sekä omien oikeuksien puolesta taistelemista, joten Sofia Jannok sopii täydellisesti festivaalimme tämän vuoden teemaan, toteaa Skábmagovien toiminnanjohtaja Sunna Nousuniemi.

Järjestyksessään 20. alkuperäiskansojen elokuvafestivaali järjestetään Inarissa 25.-28.1.2018. Festivaalin järjestää Saamelaistaiteen tuki ry yhdessä Saamelaismuseo Siidan, Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen, Elokuvakeskus Skábman, Saamelaisalueen koulutuskeskuksen, Yle Sápmin sekä International Sámi Film Instituten kanssa. Skábmagovien virallisista jatkoista vastaa vuonna 2018 PaPaNa-baari.

Legendaarinen PaPaNa-baari saa vieraakseen Sofia Jannokin tulevilla tammikuun festivaaleilla. Kuva: Ville Fofonoff.

 

 

 

 

 

 

 

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä