Kiilopäälle uudet portaat

Retkelijät Kiirunapolulla matkalla kohti Kiilopään huippua. Kuva: Pasi Nivasalo.

Partioaitan 365 Klubilaisten ostoksista kertyy 1% Ympäristöbonusta, joka lahjoitetaan vuosittain klubilaisten valitsemiin kohteisiin. Vuoden 2017 bonuksista osan sai Kiilopään reitin kunnostaminen Urho Kekkosen kansallispuistossa.

– Olemme valtavan iloisia siitä, että retkeilyn hyväksi tehtävä työ on ihmisille tärkeää. Ympäristöbonuksen saaminen on osoitus siitä, että luonto on tärkeä ja merkitsee yhä useammalle ihmiselle virkistäytymisen kohteena paljon. Urho Kekkosen kansallispuisto on Suomen suosituimpia retkeilykohteita ja Kiilopää itsessään ikoninen paikka. Kiilopään reitillä ja portailla on merkitystä alueen retkeilijöille, kertoo puistonjohtaja Tarja Tuovinen.

Portaat uusiksi

Kiilopään reitin ja portaiden kunnostaminen on aloitettu viime kesänä, ja työ jatkuu kunhan lumet taas sulavat. Reittiä kestävöidään rinteeseen sopivalla maa-aineksella, mutta jyrkkiin kohtiin rakennetaan perinteiset puiset portaat tunturiin nousua helpottamaan.