Siidassa kehitetään tapahtumapuitteita

Inarissa Siidan ulkomuseoaluetta päästään kehittämään ja lisäämään käyttöä etenkin kaamosajan tapahtumapaikkana. Kuva: Siida

Saamelaismuseo Siida on saanut rahoituksen Skábmadoalut – kaamosajan tapahtumapuitteiden parantaminen -hankkeelle Pohjoisimman Lapin Leader ry:ltä. Saamelaismuseon ulkomuseo on kasvattanut suosiotaan myös talviaikaisena käyntikohteena.  Hankkeessa tehdään investointeja, joilla kehitetään Saamelaismuseon ulkomuseoalueen talvisia toimintamahdollisuuksia ja asiakasturvallisuutta.

Kävijämäärät Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa ovat ennätyslukemissa. Se tietää hyvää myös taloudelle, sillä museoliiton tekemän tutkimuksen mukaan jokainen museokävijä kuluttaa museovierailunsa yhteydessä museon sijaintialueella keskimäärin 49,40 euroa. Vuoden 2017 kävijämäärän mukaisesti Siidan 61 186 näyttely- ja tapahtumavierasta ovat tuoneet Inarille yhteensä 3,02 miljoonaa euroa.

(Toim. huom.) Pääset lukemaan Lappilaisen täältä. Ei maksa mitään, eikä tarvitse kirjautua mihinkään, eikä jahdata sinun evästeiden perään 🙂 . Jos luet kännykällä, lataamalla ISSUU sovelluksen lukeminen onnistuu sujuvammin.