Viisi kieltä ja raikas ulkoasu Siidassa

Siidassa on nähtävillä Seppo Saraspään sattumalta kiven kolosta löydetyt kaulakorut. Ne todettiin olevan peräisin rautakaudelta. Kuva: Riitta Kemppainen-Koivisto.

Tällaiselta näyttäytyy Siidan viime syksynä uusitut nettisivut.

Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siida on menossa kohti isoja uudistuksia, sillä tulossa on laajennus, peruskorjaus, näyttelyuudistus ja kokoelmasiirrot. Ennen suuria muutoksia ravisteltiin Siidan pölyt nettisivuilta. Uudet www.siida.fi -sivut ovat helposti luettavat ja raikkaat. Kielivalintoja on tullut lisää ja lisäksi uusilta sivuilta voi ostaa pääsyliput näyttelyihin.

Siidan uudet nettisivut ovat viisikieliset. Aiempien suomen, englannin ja pohjoissaamen rinnalle on nostettu  inarin- ja koltansaamenkielet. Toiminta Siidan arjessa tapahtuu kaikilla kolmella Suomessa puhutulla saamenkielellä museo- ja luontokasvatuksessa, näyttelytoiminnassa ja hankkeissa. Nyt nämä kaikki kielet näkyvät myös nettisivuilla ja lisäävät ja innostavat saamenkielten käyttöön.

Pääsyliput netistä

Siidan nettisivu-uudistuksen myötä Siidan uutena palveluna alkoi lipunmyynti internetin kautta. Tämä uudistus nosti Siidan museo- ja luontokeskusten keskuudessa ensimmäisten joukkoon Suomessa.

Verkkokaupasta www.siida.fi-sivulta voi ostaa ennakkoon Siidan pääsyliput. Maksuvälineiksi käyvät kotimaiset verkkopankit sekä useimmat luottokortit. Siidaan saavuttaessa asiakaspalvelijat auttavat eteenpäin ja neuvovat näyttelyihin ja muihin Siidan palveluihin.

Teksti ja kuva: Riitta Kemppainen-Koivisto