Inariviikot täyttää 10 vuotta

Iso kungfu iski vastaan viime vuoden Inariviikoilla. Kaikkia tapahtuman julkkiksia ja esiintyjiä pääsee tapaamaan vaikka somettajan roolissa. Kuva: inariviikot.fi

Inarilaiset ja Lapin matkailijat löytävät heinäkuisesta Inariviikkojen ohjelmasta monta viihdyttävää tapahtumaa. Tulossa on kyläjuhlia, kultakisoja, lastentapahtumia, markkinatunnelmaa, konsertteja, pelimannitapahtumia, taidenäyttelyitä, retkeilyä, tanssia, laulua, teatteria, Gamas Blues -festarit sekä tietysti WaterCross-kelkkakisat.

Vielä on runsaasti aikaa kehitellä uutta ohjelmaa perinteisten lisäksi. Tapahtumia koordinoi kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen.

– Kaikkia yksityiskohtia, kuten lippujen hintoja, ei tarvitse vielä tietää, vinkkaa Mirja.

Somemarkkinoijat haussa

Inariviikot on innostanut muutaman vuoden ajan yli 13-vuotiaita mukaan kertomaan, kuvaamaan ja levittämään tietoa tapahtumista sosiaalisessa mediassa.

–  Vuoden 2017 innostavimpana somettajana palkittiin Jaakko Portti, joka heittäytyi rohkeasti sisällöntuottajan rooliin ja julkaisi somekanavissaan videoita, joissa haastatteli Inariviikkojen tähtiä ja yleisöä. Kiinnostavaa nähdä, mitä somettajat tällä kertaa keksivät!

Somettajat perehdytetään tehtävään, mutta muuten somettaminen on itsenäistä. Somettaja kertoo omille seuraajilleen niistä tapahtumista, joihin osallistuu yleisönä, yhteistyökumppanina tai järjestäjänä. Somettajat saavat vapaan pääsyn kaikkiin Inariviikkojen tapahtumiin.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Lue Lappilainen lehti maksutta täältä