Saamelaisnuorten taidetapahtumaa tuomaroi Mansikkka

Nuorison taidetapahtumaa Inarissa tuomaroi tubettaja Mansikka. kuva: Paula Kekäläinen

Saamelaisnuorten taidetapahtuma järjestetään 12. huhtikuuta Inarissa. Vuoden 2018 taidetapahtuman teemana on “oma ääni” ja tapahtuman aiheina musiikki ja tubetus eli YouTube-videoiden kuvaaminen.

-Musiikki on myös muualla Suomessa aiheena tänä vuonna ja kun teemana on oma ääni, sopii tubetus myös oikein hyvin meille, kertoo Saamelaisnuorten taidetapahtuman tuottaja, Aleksi Ahlakorpi.

Huhtikuussa esiintyy Inarissa mittava joukko saamelaisnuoria taidetapahtumassa, jonka teemana on tubetus. kuva: Aleksi Ahlakorpi

Tubetus-kilpailun tuomarina tulee olemaan Mansikkka eli Maiju Voutilainen, joka on yksi Suomen kuuluisimmista tubettajista. Hänen kanavaansa seuraa yli 16o 000 ihmistä.

Luvassa paljon esiintyjiä

Tämänvuotinen taidetapahtuma oli tarkoitus pitää Vuotsossa, mutta Sodankylän kunnan pelastusviranomaisen mielestä Vuotson koulun sali on liian pieni tapahtumalle.

– Ikävää,  ettemme päässeet Vuotsoon, mutta kyllähän tätä voi myös kutsua jo aika positiiviseksi ongelmaksi. Meillä on jo niin paljon saamelaisia ja saamenkielisiä nuoria, ettei meinaa löytyä tarpeeksi isoa paikkaa tapahtumalle. Myös lasten ja nuorten turvallisuus on meille hyvin tärkeää ja siihen liittyvät asiat on otettava hyvin huomioon tapahtumaa suunniteltaessa, painottaa Ahlakorpi.

Saamelaisnuorten taidetapahtuman järjestää Saamelaiskäräjät. Tubetus-kilpailu tulee olemaan yhteistyössä Arktista pedagogiikkaa -hankkeen kanssa ja siinä on tuomarina Mansikkka.

Lue Lappilainen lehti maksutta täältä