Isoja uudistuksia Rovaniemen paikallisliikenteeseen

Kesäkuusta alkaa Rovaniemellä uudistettu paikallisliikenne. Kaupungin keskusta on jatkossa A-vyöhykettä, B-vyöhyke ulottuu 25 km päähän keskustasta ja sen ulkopuoliset kaupungin alueet ovat C- vyöhykettä. Kuva: Rovaniemen kaupunki

Rovaniemen paikallisliikenne uudistuu kesäkuun alussa. Kaupunki seuraa etelän isoja kaupunkeja, joissa lastenvaunujen tai -rattaiden kanssa matkaava nousee kyytiin ilmaiseksi. Matkan voi suorittaa jatkossa Waltti-nimisellä arvokortilla ja satunnainen matkailija pääsee ostamaan päivälipun. Jatkossa matkan hinta määräytyy kolmen eri maksuvyöhykkeen mukaan.

Kaupungin keskusta on A-vyöhykettä, B-vyöhyke ulottuu 25 km päähän keskustasta ja sen ulkopuoliset kaupungin alueet ovat C- vyöhykettä.

Kertalippu, päivälippu ja arvoliput

Kertalipun ja kuukausilipun lisäksi uutena otetaan käyttöön päivä- ja arvoliput. Päivälipulla voi matkustaa rajattomasti Rovaniemen paikallisliikenteessä yhden vuorokauden ajan. Arvolipulle voi ladata rahaa haluamansa summan ja ostaa bussimatkoja tuntuvalla alennuksella. Arvolipulla maksettu matka on vähintään 20 prosenttia edullisempi kuin normaalilla kertalipulla tehty matka. Suunnitelmissa on myös matkan maksaminen matkapuhelimella.

Lapset, nuoret ja yli 65-vuotiaat    

Alle 16-vuotiaat pääsevät kyytiin lasten lipulla ja alle 25-vuotiaat nuorten lipulla. Yli 25-vuotiaat opiskelijat pääsevät bussiin nuorisolipun hinnalla, jos he täyttävät myöhemmin määriteltävät opiskelijalipun ehdot. Myös muut ehdot, kuten maksuttomaan matkustamiseen oikeutetut ryhmät, päätetään myöhemmin.

Halvemmalla matkaan pääsevät myös yli 65 -vuotiaat, jotka voivat matkustaa arvolipulla alennettuun hintaan arkisin kello 9-14 ja kello 17 jälkeen sekä viikonloppuisin.

Lue Lappilainen lehti maksutta täältä