Saa nauraa Konttisella

Päällikkö Pätmän ja Pynnikki vetävät Itsesirkuksen joukkoa Konttisen kentällä tämän kesän. Kuva: Tatu Kantomaa.

Kesäteatterissa saa olla reipasta ja iloista laulua, huisketta ja menoa, yllättäviä käänteitä ja roippeesti huumoria. Harmiton pissakakka-huumori käy kaikenikäisille, eikä sirkustelu ole yhtään pahitteeksi. Kun mukaan saadaan eri-ikäisten poppoo hyrisyttämään yleisöä, niin mikäs sen parempaa lämmikettä kesäiltaan.

Konttisen kesäteatterin Hölmöläisten kyläsirkus on tällainen kesäspektaakkeli. Meno tarttuu pikkuiseen katsojaan ja isommatkin kiinnitetään laulupätkiin ja temputteluun mukaan. Tulee olo, että täällä saa luvan kanssa nauraa, oikein röhistäkin väliin! Rovaniemen rikas sirkusharrastus tulee samalla tutuksi; etenkin nuorimmat esiintyjät taitavat myös tarinan kuljettamisen kesäillassa.

Ei tarvitse lähteä kauemmaksi ihmettä etsimään, kun osataan tehdä itsekin. Tämä viesti lähtee katsojan matkaan, kun viimeiset nostot on nähty ja on aika irrottaa penkistä. Riemua siitä syntyy, kun uskaltaa päästää kahleistaan irti, heittäytyä mukaan nauttimaan. Kotiin päästyä voi omistakin nurkista löytyä pesunkestävää rompetta uusiokäyttöön, kierrätykseen kerätyt konmarit tulee katsotuksi uusin silmin. Uskaltaa myös lähteä yhdistelemään uusia asioita ja ihmisiä. Tekemistä siitä syntyy, ja sellainen tuo hyvää mieltä.

Konttisen kentällä hölmöläisten Itesirkusmaista menoa pääsee seuraamaan vielä 18 näytöksen verran 6.8. asti. Näytökset keskiviikosta lauantaihin (ei 15.7.) iltaisin kello 18 ja sunnuntaisin kello 15.

Riitta Kemppainen-Koivisto