Lappi-kuoseja Pallaksen kupeesta

Näkymä Pallakselta on tallentunut Riina Kuikan Kuru- kuosiin. Kuva: Riina Kuikka

Riina Kuikka, 39, on helsinkiläinen tekstiilisuunnittelija, joka on ihastunut tallentamaan Lapin luontoa kuoseiksi. Graafisen suunnittelijan ja 3D-visualisoijan unelma-ammatiksi valikoitui tekstiilisuunnittelu ja työkokemusta on kertynyt myös mainostoimistossa ja arkkitehtitoimistossa.

Monet Riina Kuikan ideat ovat saaneet alkunsa Muoniossa Jerisjärven mökillä. Kuva: Marko Hietavuo

– Kun sain kaksi lasta, jäin kotiin ja silloin innostuin suunnittelemaan kuoseja. Voitin pari Vallila Interiorin kilpailua, pääsin mukaan Vallilan kokoelmiin ja ajan myötä minut haluttiin palkata Vallilalle kokopäiväiseksi suunnittelijaksi. Tällä tiellä ollaan, kertoo Riina urataipaleestaan.

Vallilassa oli tarvetta monipuoliselle tekijälle aluksi sisustusosastolla ja seuraavana vuonna kuosipuolella, jossa Riina toimii edelleen. Kaupunkikuosien lisäksi on syntynyt useita Lapissa suunniteltuja kuoseja, jotka ovat käytössä verhoissa, matoissa, lakanoissa, suihkuverhoissa ja mukeissa. Monet ideat ovat tallentuneet kameralle Muoniossa Jerisjärven mökillä.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Lue Lappilainen lehti maksutta täältä