Positiivisesti puurakentamisesta Lapissa

Pilke on yksi Suomen kolmesta isosta puurakennuksesta. Kuva: Lapin materiaalipankki/ Photokrafix.

Keväällä valmistui Helena Juntusen ja Tuomas Harjun yhteinen opinnäytetyö, jonka ydin oli kartoittaa lappilaisten käsityksiä puurakentamisesta.

Ammattikorkeakoulun blogissa opiskelijat kertovat, millaista työn tekeminen oli, miten työn hankaluutena oli rajata teoriaosuutta ja miten yhteydet kuntiin sujuivat.

– Puurakentaminen on aiheena hyvin laaja ja monipuolinen, mutta lopulta saimme mielestämme aikaan melko näppärän kokonaisuuden, joka tarkastelee puurakentamista sekä metsätalouden että rakennustekniikan näkökulmasta, kertovat bloggaajat.

– Kartoituksen tuloksista yllätti eniten se, miten positiivisesti Lapissa ajatellaan puurakentamisesta ja kuinka trendikkäänä investointina puurakennukset nähdään tulevaisuudessa. Vain neljäsosa Lapin kunnista antoi negatiivisia ja passiivisia vastauksia puurakentamisen suhteen. Laajempia haastatteluja tekemällä olisi saanut tietää enemmän kuntapäättäjien suhtautumisesta ja tietämyksestä julkiseen puurakentamiseen. Askarruttamaan jäi myös se, että emme vieläkään tiedä, kuinka paljon puuta tulee rakennuksessa käyttää, jotta se lasketaan puurakentamiseksi. Viittaamme tällä siihen, että puurakentamista ei ole missään täysin tarkkaan määritelty.

 

Blogissa on tuoreita kirjoituksia porosta, Lapin elintarkealasta ja mm. kiertotaloudesta. Lue, jos  haluat tietää tarkemmin, mitä ja miten Lapissa opiskellaan:  http://biotalousuutiset.blogspot.com/

Riitta Kemppainen-Koivisto