Inariviikot juhlistaa 10-vuotista taivaltaan

Gájanasta kuullaan Inariviikoilla 25.7. Yhtyeen inspiraation lähteenä on saamelaisen kulttuurin lisäksi koko maailma. Joikaaja-laulaja Hildá Länsman on pohjoissaamelainen muusikko Suomen huipulta, Utsjoelta. Basisti Erkki Feodoroff puolestaan on kolttasaamelainen, kotoisin Inarista. Yhtyeen rumpali Kevin Francett ja kitaristi Nicholas Francett ovat veljekset, joiden sukujuuret ulottuvat Inarista Ahvenanmaalle ja aina Amerikkaan asti. Kuva: Juha Kauppinen.

Inariviikot kokoaa yhteen jo kymmenettä kertaa alueen kesätapahtumat asukkaiden ja matkailijoiden iloksi. Ohjelmasta 20.–29.7. löytyy menoja kaikenikäisille: kyläjuhlia, kultakisoja, kalastusta, lastentapahtumia, markkinatunnelmaa, konsertteja, pelimannitapahtumia, taidenäyttelyitä, retkeilyä, tanssia, laulua, teatteria, Gamas Blues -festarit sekä tietysti WaterCross-kelkkakisat.

Gájanas ja Solju 25.7.

Inarin kunnan kulttuuritoimi järjestää 10-vuotisjuhlan kunniaksi kaksi juhlatapahtumaa saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa. ”Laulaa, soi” -konserttia 25.7. tähdittävät Gájanas ja Solju. Konsertissa nähdään myös Arttu Niemisen voimakkaasti visuaalinen valo- ja kuvashow. Soljussa Hilda esiintyy äitinsä Ulla Pirttijärven, monisoitintaiteilija, perkussionisti Teho Majamäen sekä HIMistä tutun kosketinsoittaja Janne Burton Puurtisen kanssa.

Tanssia 27.7.

”Tanssii”-juhlatapahtuma 27.7. nostaa valokeilaan paikallista tanssiosaamista. Esiintyjinä nähdään tanssiharrastajia Tanssiseura Heinäkengistä, nuorten omasta Mansae! -tanssiryhmästä sekä kolmen naisen Skábmabeaivváš-ryhmästä. Lavan valloittaa myös breakdancen Euroopan mestari, moninkertainen Suomen mestari ja Pohjoismaiden mestari Jimi Kettunen. Illan päättää Janita Rantasen ja Ailu Vallen yhteinen tanssiteos HUMAN NATURE TRAP.

Katso kaikki tapahtumat: www.inariviikot.fi.

Lisätty 10.7.2018 kello 12.09 ja 13.33:

Inariviikolle yhteiskuljetuksia

Inarin kunnan kulttuuritoimi järjestää KukkolanBussien kanssa yhteiskuljetuksen Sevettijärven avajaistapahtumiin 20.7., Laulaa, soi -juhlakonserttiin 25.7. ja Tanssii-juhlatapahtumaan 27.7. Inarissa sekä Nellimin kesäpäivään 28.7.

Kuljetuksiin ilmoittaudutaan kaksi päivää ennen tapahtumaa klo 16 mennessä nroon 0400 981 243. Kuljetus toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 15. Meno-paluuhinnat ja aikataulut Inariviikkojen verkkosivuilla olevassa ohjelmassa: https://www.inariviikot.fi/fi/ohjelma.

Lemmenjoen teatteripäivään 21.7. ja Lemmenjoen perinteisiin kultakisoihin 25.7. järjestetään maksuton yhteiskuljetus Ivalosta. Lemmenjoen kuljetuksiin ilmoittaudutaan 16.7. klo 15 mennessä numeroon 040 414 294.

Uusia tapahtumia

20.7. ja 21.7. petotesti konekarhu Jokkella

23.7. The Golden River -tanssit Hotelli Kultahipussa

23.7. lasten liikennepuistotapahtuma klo 15, jolloin tapahtumassa tähtinä lasten lisäksi loistavat mainiot liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti.

25.7. esitellään Sammakkolampi-kirjaa ja kokeillaan metsäjoogaa Kiilopäällä.

24.7. Luontolomien kumilauttaretki

25.7. ”Laulaa, soi” -juhlakonsertti

27.7. ”Tanssii”-juhlatapahtumaa