Rovaniemen kuninkuusraveihin odotetaan yli 50 000 kävijää

Kuninkuusravien kuningas- ja kuningatarkilpailujen kilpailulähdöissä maksetaan 15 000 euron ykköspalkinnot. Kuva: Visit Rovaniemi / Marko Junttila

Lapin pääkaupungin kesän suurin tapahtuma on ehdottomasti Kuninkuusravit, jotka kilpaillaan Mäntyvaaran raviradalla Rovaniemellä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Ravit alkavat molempina päivinä kello 12, mutta portit avataan jo kello 9.

Näiden ravien takia kaupunkiin kannattaa suunnata, vaikka raviurheilu ei olisikaan oma laji: tapahtuman ennustetaan tuovan Rovaniemelle yli 55 000 vierasta, ja juhlan tunnelma ulottuu takuulla Mäntyvaaran raviradalta kaikkialle kaupunkiin.

Rovaniemen keskustan alueella yritykset ovat laajentaneet aukioloaikojaan viikonlopun ajaksi.

Rockia 27.7., iskelmää 28.7.

Kuninkuusravit tuovat kaupunkiin myös musiikkia. Perjantaina 27. heinäkuuta debytoi Rovaniemi Rock in The City –festivaali, jonka esiintyjiä ovat muun muassa Klamydia, rocktrio  Melrose sekä kemiläisyhtye Sonata Arctica.

Perjantaina pääsee osallistumaan myös Kirppu-orin iltaan Pöykkölän kotiseutumuseolla. Vuonna 1879 syntynyt Kirppu on yksi suomenhevossukujen kantaoreista ja sen sanotaan levittäneen Peräpohjolan hyvät hevosgeenit koko Suomeen.

Lauantaina 28. heinäkuuta Kuninkuusravien iltajuhlassa Ounaspaviljongilla lavalle nousevat iskelmätähdet Anne Mattila, Matti Esko ja muun muassa Markku Aro.

Kuninkuusravit Rovaniemellä 28.-29.7.2018

Rovaniemi Rock in The City pe 27.7.2018, Ounaspaviljonki, klo 17-02

Kuninkuusravien iltajuhlat la 28.7.2018, Ounaspaviljonki, klo 18-02