Poltetta -albumi kertoo Mikkosen kasvutarinan muusikoksi

Musiikin tekeminen ja esittäminen ovat Aki Mikkoselle iloittelua ja innostavaa fiilistelyä. Kuva: Aki Mikkonen

Kemijärveläissyntyisen Aki Mikkosen kasvutarina nuotteja hapuilevasta nappulasta musiikintekijäksi on kestänyt vuosikymmeniä. Posti kantoi juuri pitkäsoiton Poltetta ystäväpainoksen. Levy julkaistiin 10.12. Rovaniemellä ja sitä juhlitaan helmikuussa myös Oulussa.

Tällä haavaa vain harvat ja valitut saavat käsiinsä Poltetta -albumin. Ensi vuonna tulee ajankohtaiseksi sen digitaalinen julkaisu.

Kokoelmalla on 12 Akin omaa kappaletta, joiden syntyhistoria on jopa 15 vuoden takaa. Laulujen aiheet ovat osittain Akin elämän makuisia. Inspiraation isku ei katso aikaa eikä paikkaa. Kipinä tekstiin on syttynyt liikennevaloissa, säveliä on alkanut pulputa tytärtä saatellessa rautatieasemalla.

Musiikissa Akin mielikuvitus ja kokemukset nivoutuvat omaksi stooriksi.

Nyt kun nuo vanhat matskut on saatu pakettiin, muusikko voi keskittyä uuden tekemiseen. Suunnitteilla on jo savotta seuraavan levyn tiimoilta.

Mukana ainutkertainen burleski -video

– Ihminen joutuu tekemään valintoja ja kaikella on aikansa, mies miettii.

Mikkonen on miettinyt tarkkaan elämänsä arvojärjestyksen. Saadakseen pötyä pöytään, hän on koko ikänsä tehnyt päivätyötä.

Viime aikoina vilkas luomisvimma on pakottanut Akin musiikin tekemiseen.

Poltetta -albumin nimikkobiisi Poltetta kuullaan levyn kahdeksannella raidalla. Kappaleesta on tehty myös mukaansa tempaava musavideo, jonka voi katsoa youtubesta. Mikkosen mukaan se on lahja naiskauneudelle ja burleski -taiteelle.

– Poltetta -video on lajissaan ainutkertainen. Suomipopin historiassa tallenteilla ei ole ennen vieraillut burleski -taiteilijoita. Nostan hattua rovaniemeläisen Midnight Sun Burlesque -yhdistyksen naisille, jotka uskaltavat nousta lavalle juuri sellaisina kuin ovat, Aki kiittelee yhteistyökumppaneitaan.

Katso video linkistä:
https://www.youtube.com/akimikkonen 

Teksti: Elisa Javarus