Luonnonkosmetiikan suosio kasvaa vauhdilla

Inari- nimeä kantavan luonnonkosmetiikkatuotteen loivat kauneudenhoitoalalla kauan työskennelleet Sirkku Hahn ja Nina Stenberg. Kuva: INARI Arctic Beauty

Sertifioitu luonnonkosmetiikka ei ole enää pienen kohderyhmän erikoisuus vaan koko kansaa kiinnostava trendi. Uusia merkkejä maailmalta on tullut Suomen markkinoille ja esimerkiksi Sokos-ketjun myymälöissä kasvu on luonnonkosmetiikalla ollut 150 % vuodesta 2010.

Kun kaikki raaka-aineet on saatu luonnosta, voidaan puhua 100% luonnonkosmetiikasta. Tuotteissa ei saa olla lainkaan laboratoriossa valmistettuja synteettisiä aineita kuten säilöntä- tai väriaineita.

Amerikkalainen ja korealainen kosmetiikka myy Suomen Sokoksissa hyvin.

– Luonnonkosmetiikka kiinnostaa nyt koko kansaa: Ihmiset ovat heränneet pohtimaan kosmetiikan kemikaalikuormitusta itselleen ja ympäristölle. Nuoret ovat erityisen tiedostavia. Ilmiö painottuu toki naisiin, miehet eivät vielä aktiivisesti kysy luonnonkosmetiikkaa myymälöissämme. Mutta koska naiset ostavat myös miehille tuotteita, käyttää moni suomalaismies sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, kertoo SOK tavaratalon hankintapäällikkö Mona Davidsson.

Kosmetiikkaa pohjoisen luonnosta

Luonnonkosmetiikka-alalle on lanseerattu vastikään Inari- nimeä kantava tuotesarja, INARI Arctic Beauty, jota saa mm. Stockmann tavarataloista.

– Luonnontuotteiden kysyntä maailmalla kasvaa vauhdilla, kun ihmisten huoli ympäristöstä ja kasvavasta muovijätemäärästä muuttaa kulutustottumuksia. Skandinaavisuus, luonnonmukaisuus, pohjoisuus ja korkea laatu kiinnostavat globaalisti myös ihonhoidossa, kertovat markkinarakoon uuden tuotesarjan luoneet Saksassa asuvat suomalaiset Sirkku Hahn ja Nina Stenberg.

He ovat toimineet kauneusalalla useita vuosia, ja nyt laittaneet koko kokemuksensa ja osaamisensa suomalaiseen INARIin.

Inspiraatio Lapin puhtaudesta

Raaka-aineena käytetään pohjoisen ruusujuurta, pakurikääpää, männynkuoriuutetta, hillaa, puolukkaa ja mustikkaa. Kaikki kerätään Napapiirin pohjoispuolelta Suomen Lapista, ja tuotteet myös valmistetaan Suomessa.

Valmiita tuotteita ovat nyt myynnissä olevat kosteuttava päivävoide, seerumi, yövoide ja meikin alusvoide.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto