Nuorttijoen kalakisassa myös nuorten sarja

Nuorttijoki on erämainen ja luonnonkaunis, entinen lohijoki. Se sopii myös perheille ja nuorille kalastajan aluille. Kuva: Hannu Kostilainen

Jokakesäinen Nuorttijoen kalakisa käynnistyy 1. kesäkuuta. Kisakalana on harjus ja kalat on saatava Nuorttijoen vesistöstä Savukoskelta. Kalaa saa narrata vain uistimilla, lipoilla, vaapuilla, jigeillä ja perhoilla. 

Sarjoina ovat aikuisten ja alle 15 -vuotiaiden sarja. Nuoret voivat hankkia ilmaisen viikon kalaluvan sivustolta eraluvat.fi, Nuorttijoki.

Osanotto kisaan ei maksa mitään, mutta kalastajalla on oltava Nuortin lupa. Lisäksi 18-64 -vuotiaat maksavat jo kotona valtion kalastonhoitomaksun. Kisan säännöt löytyvät Tulppion Majojen päärakennuksen, Tiskon aulasta ja sivulta www.hannu.nettihotelli.org 

Näyttely samassa yhteydessä

Koko kesän näyttelyinä ovat läänin edesmenneen maaherrattaren Liisa Lampelan muistoikkuna ja Kuusamon Uistin Oy:n Nuortin kalastajan vieheet. Näyttelyihin on vapaa pääsy Tiskon aukioloaikoina.

Kalastusseura Nuortin Elinkautiset ry auttaa Ruokaviraston lohiloistutkimuksessa. Mukaan auttamaan seura toivoo nuoria ja vanhempiakin vapaa-ajankalastajia. Ohjeet harjusten evien keräämiseen löytyvät Tiskon aulasta.

Avaamme 1. kesäkuuta ja pidämme Tulppion Majoja auki pitkälle syksyyn. Tarjoamme mm. majoitusta, ruokaa ja polttoainetta, joten tervetuloa, toivottelee Samperi Oy:n toimitusjohtaja Niko Lakela.

 

Hannu Kostilainen