Lapland O Week suunnistusviikko Ylläksellä

Suunnistajat pääsevät tutustumaan sekä Kukastunturin että Ylläksen rinteisiin. Suunnistajien juhlaviikko jatkuu vielä 7.-8.8. Suomen Tunturisuunnistuksella Ylläksellä Ylläksen Rastin järjestämänä. Kuva: Lapland O Week

 

Toisen kerran järjestettävä viikon pituinen suunnistusviikko tunturien ja Lapin erämaiden huumassa nautitaan 31.7.-5.8. Kolarissa Ylläksen ympäristössä.

Vuonna 2020 menestyksekkäästi järjestetty Lapland O Week suurenee ja monipuolistuu ensi vuodeksi. Luvassa on paljon uutta maastoaluetta ja uusia tapahtumakeskuksia verrattuna vuoteen 2020.

– Ensimmäisen vuoden palautteen perusteella tapahtumaa on kehitetty entisestään, ja nyt tarjotaan enemmän avotuntureita ja mennään syvemmälle erämaahan hienojen maisemien äärelle, kisajärjestäjä Liikupin Antti Vainio kertoo.

Väkeä liikkeellä

Tapahtuma tuo Ylläksen seudulle huippusuunnistajia, kuntoilijoita, perheitä ja nuoria nautiskelemaan Lapin kesästä. Viime vuonna kilpailuun osallistuneita oli yli 800, ja tälle vuodelle osallistujia odotetaan jopa enemmän.

– Ylläsjärven ja Äkäslompolon seudulle saatiin mukavasti eloa suunnistuskansan saapumisen myötä. Jounin Kaupasta loppui jauhelihakin, kun nälkäiset urheilijat rynnivät joukolla ostoksille, Vainio sanoo.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Liikup ja Routamap. Lisätietoja os:  www.laplandoweek.com

 

Lappilainen