Lappi, pyöräilijän paratiisi

Ylläs, Levi, Saariselkä, Luosto, Pyhä. Kaikkialle Lappiin pääsee pyöräillä. Ja tunturimaisemissa on valmiita ja turvallisia pyöräilyreittejä tänä kesänä enemmän kuin koskaan. Buumi liikkua kahdella pyörällä on toivottavasti monelle ikimuistoinen kokemus. Tervetuloa viillettämään Lapin maisemiin! Kuva: Lapin materiaalipankki.

 

Kun haluat polkaista pohjoiseen, tartu alkuun toisten matkaajien tarinoihin. Niitä löytyy teoksesta Pyöräillen Suomessa.

Tutuksi tulevat reitit niin Saimaalla kuin Sallassa. Retkeillen näkee kaunista luontoa ja innostavia paikkoja, tieverkosto on tiheä ja telttailu helppoa. Kokenut retkipyöräilijä Matti Rämö antaa ohjeita pyöräretken suunnitteluun ja valmisteluun. Minne mennä, mitä ottaa mukaan, miten huomioida sää, mitä syödä, missä yöpyä, pitääkö pyörää osata korjata. Vinkkien jälkeen Rämö kertoo kahden viikon pyöräilymatkastaan Itä-Lappiin, joka johti Kiutakönkään kohinoitten jälkeen perille Tuntsajoelle, jossa mieli lepää.

Matkakirjailijan mukaan tarttuu tarinoita tien päältä, ja toimittajan uteliaisuudella Rämö penkoo asioiden ja ilmiöiden taustoja ja historiaa. Suomen suvi innostaa eteenpäin yön ihmeellisessä valossa. Pyörämatka on suurta tunnetta.

Rämö, Matti. 2021. Pyöräillen Suomessa. Minervakustannus.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto