11.9. Maisemia ja makuja -ruokapiknik Vikakönkään laavulla

Riitta Kemppainen-Koivisto

Valtakunnallisten kotiseutupäivien ja Rovaniemi-viikon kunniaksi on järjestetty ilmainen makumatka villinä virtaavan Raudanjoen varteen, Vikakönkään laavulle. Rennolle sunnuntain ruokapiknikille voi tilata ennakkoon pieniä annoksia eri maiden kulinaristisista keittiöistä ja nauttia hyvästä musiikista.

Luonto ympärillä ja kuohuva koski 

Monikulttuurisella piknikillä pääsee istahtamaan tulen äärelle Raudanjoen loputonta virtaa ihastelemaan, tutustumaan uusiin ihmisiin ja nauttimaan porinasta herkkujen äärellä. Nuotiolla esiintyvät meksikolainen Lola Cervantes yhdessä rovaniemeläisen haitaristin Minna Siitosen kanssa. Halutessa voi myös käydä kiertämässä samalta paikalta lähtevän n. 4 kilometrin mittaisen Vaattunkivaaran luontopolun, joka kutsuu ihastelemaan maisemia vaaran laelle.

Retkitapahtuman järjestävät Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto ja Arktiset maahanmuuttajat AMA ry.

Tilaa makupaloja ja ilmoittaudu mukaan

Tarjolla on neljä ruokalajia. Annokset ovat pieniä, maksavat 5 euroa, ja isoon nälkään sopii hyvin koko kokonaisuus. Ruoka maksetaan paikan päällä käteisellä. Ilmoittautuminen ennakkoon lomakkeella, takaa sen, että saat haluamasi annoksen. Kokkeina toimivat Shaista Tasneem ja Yousra Alasaad.

Maisemia & makuja -ruokapiknik su 11.9. klo 14-17

Bussikuljetus lähtee Lappia-talon takaa klo 13.30

Paluu keskustaan samaan paikkaan klo 16.30

Varaa paikkasi bussista ja haluamasi annoskokonaisuus: https://forms.gle/TGXm9qBDpBgCLisN9

Vaihtoehdot: 1 annos 5€, ruuat ovat laktoosittomia:

x kasvispakora 2 kpl, juomaksi lasillinen mangolassia

x perunapihvi, juomaksi kahvi/tee

x kevätkääryle, täytteenä kanajauhelihaa ja kasviksia

x makea baklava ja mausteinen arabiakahvi