Reeta ohjaa elämäntaparemonttiin

Reeta Rantanen palvelee fysioterapia-asiakkaita Saarenkunnossa. Kuva: Reetan kotialbumi

Fysioterapeutti, physiotrainer Reeta Rantanen on hiljattain astunut Rovaniemen Kuntokeskukseen, Saarenkunnon palvelukseen. Reeta sai vuosi sitten perinteisen fysioterapeutin paperit, opiskelujen loppuvaiheessa hän pätevöitti osaamistaan physiotraineriksi.

– Liikkumisen pitäisi olla monipuolista ja mielekästä. Ihmistä tulee hoitaa jo ennen kuin vammat alkavat vaivata. Saarenkunnossa hyvinvointipalveluille on loistavat puitteet, kaikki on priimaa, Reeta kehuu.

Reeta kuntouttaa tules -vaivoja tai neurologisia haasteita kohtaavia asiakkaita. Yleisimpiä fyysisiä vaivoja ovat selän kipeytyminen istumatyössä, piinaavat polvet sekä olkapään ahtaumat.

Monet tulevat hoitoon lähetteen kautta. Nykyisin yksityiselle puolelle on mahdollisuus hakeutua fysioterapiaan myös ilman lähetettä. Reeta kannustakin poikkeamaan asiantuntijan pakeilla, jos kropassa alkaa olla kolotuksia ja merkkejä rasituksista.

Tyttö Varsinais-Suomesta

Reeta Rantanen on Varsinais-Suomen tyttöjä, opiskeli ammattiin Jyväskylässä. Hän ei pelkää ottaa haasteita vastaan, rohkeana tyttönä Reeta muutti Rovaniemelle, vaikkei hänellä ollut aikaisempia kokemuksia Lapista.

Jo teininä Reeta tiesi lähtevänsä liikunnan ja hyvinvoinnin pariin. Hän on nuorten SM-tason suunnistaja ja viihtynyt myös kilpahiihtoladuilla.

Physiotrainer on enemmän kuin pelkkä henkilökohtainen valmentaja, koulutus on räätälöity vain fysioterapeuteille. Toimenkuva on laajempi ja valmiudet ihmisten auttamiseen ja elämäntaparemonttiin ovat syvällisempiä.

– Valmennussuhteessa minulle tärkeintä on turvallisuus, hyvä fiilis ja avoin ilmapiiri. Pyrin olemaan kannustava ja osaan tarvittaessa pistää treenaajan koville, Reeta kertoo.

Teksti: Elisa Javarus