Pajakylän kelkkanäyttelyssä on pöhinää

Joulupukin Kelkkatalo kertoo vieraalleen mielenkiintoista historiaa. Kuva: Joulupukin Kelkkatalon näyttely.

Joulupukin Kelkkatalossa nakkelee hoppu, kun vieraat pörräävät ja pöhisevät tiiviisti menopelien parissa, ihan tungokseen asti.

Kaksi vuotta sitten avattu Santa’s House of Snowmobiles tarjoaa ainutlaatuisen moottorikelkkanäyttelyn Pajakylässä. Viime keväänä omistajataho vaihtui, kun Unique Creations International Oy osti Takatasku -kiinteistön osakkeet.

Joulupukin Pajakylä Rovaniemellä on positiivisessa nosteessa erityisesti majoituskapasiteetin kasvun myötä. Rakentaminen ja uusi omistaja ovat tuoneet Joulupukin Kelkkatalolle merkittävän kävijämäärän lisäyksen.

Osaomistaja, ohjelmapalveluiden välittäjä Villi Pohjola Oy toimii kelkkatalon kanssa samalla tontilla.

– Asiakasvirtamme saa bonuksena tutustua kattavaan kelkkanäyttelyyn, kertoo Villi Pohjolan ja Unique Creationsin toimitusjohtaja Sami Päivike.

Kelkkanäyttely on kaikille avoin

 Näyttelyssä pääsee ihailemaan kelkkamaailman helmiä, esillä ovat muun muassa Skee-Horse on vuodelta 1969 ja Lynx GLS 3500, jolla Janne Tapio voitti Suomen mestaruuden 1991.

Kelkkanäyttely on yhtiön toimintakauden aikana avoin myös kaikille aiheesta kiinnostuneille – nyt sisäänpääsy on ilmaista.

– Joulupukin Kelkkataloa ylläpitää Suomen Moottorikelkkasäätiö. Näyttely jatkuu uudistettuna, säätiön edustaja, Juha Seppälä Rovaniemen Kehitys Oy:stä vahvistaa.

– Myös kiinteistön ylläpidosta koostuvat kulut jakaantuvat ja toiminta laajentumisen lisäksi monipuolistuu – yhteistyö luo lisäarvoa.

Teksti: Elisa Javarus