Puhtaampaa sisäilmaa

Lapin Aluepäällikkö Jari Autti.

Kemijärven Puikkolasta tulee mies, jota kiinnostaa Lapin puhtaan ulkoilman lisäksi myös puhdas sisäilma. Jari Autti kiinnostui ilmanlaadusta omien kokemusten pohjalta.

– Vuosi sitten lokakuussa, kun astuin raikkaasta ulkoilmasta virastoon hoitamaan asioitani, kiinnitin huomiota silmien pistelyyn. En ottanut asiaa silloin vakavissani, mutta mennessäni uudelleen samaan paikkaan alako sama oireilu. Jotain tässä kiinteistössä nyt on vialla.  Meni parisen kuukautta kun kaveri, joka työskentelee sisäilman parissa, saapui kylään. Keskustelu eteni minun silmien pistelyyn ja sitten mitä ilmeisimmin keskustelun tuloksena löydettiin siihen myös syy – sisäilma. Minulla heräsi mielenkiinto tehdä hyvän sisäilman eteen se mitä pystyn. Etelä-Suomi on kohissut sisäilmaongelmista monta vuotta, mutta kylläpä sitä taitaa olla täällä pohjoisessakin, kertoo Jari.

Puhdistuslaitteistoa voidaan hyödyntää isoissa ja pienissä tiloissa, kotona, konttorissa tai koulussa.

Jarin toimenkuvaan kuuluu puhtaamman sisäilman toimittaminen sinne missä sitä tarvitaan Safetycore Oy:n palveluksessa. Safetycore on lähtöisin Etelä-Suomesta, mutta on kasvanut valtakunnallisesti merkittäväksi toimijaksi sisäilman puhdistamisen osalta. Muunmuassa iso sairaanhoitopiiri luottaa Safetycore Oy:n tietämykseen ja ammattitaitoon sisäilmanpuhdistuksen osalta, jopa teho-osastotiloja myöten.

– Tämä kertoo yrityksen toiminnasta ja tuotteiden laadusta paljon”, toteaa Jari.

Safetycore panostaa työntekijöidensä uusimpaan tietotaitoon yhteistyössä maailman johtavien suodatin- ja ilmanpuhdistinvalmistajien kanssa.

– Paljon on opittu hiukkasista sekä molekyyleistä, ja paljon on vielä opittavaa. Omakohtaisten kokemusten ja tämän päivän tietotaidon omaavana voin todeta, että teen kaikkeni jotta Lappikin saa osakseen entistä puhtaampaa sisäilmaa.