Opiskelijat saavat työelämään tärkeitä kokemuksia yhteistyön tuloksena

MTI:n opiskelijat pääsivät testaamaan taitojaan Martinpilkki -kisoissa Sodankylässä. Kuva: Jenni Pyhäjärvi

Lapin ammattikorkeakoulu on Suomessa tien raivaajan roolissa oppilaitoksen ja työelämän yhteen liittämisessä. Opiskelijoiden kursseja on liitetty taidolla työelämän oikeisiin haasteisiin.

Matkailualan restonomi-opiskelijat ovat tänä vuonna mukana järjestämässä Pohjois-Suomen suurinta tapahtumaa, Pohjois-Suomen Erämessuja Oulussa 25.-28.5. Lapin Messut Oy, joka on Pohjois-Suomessa yksi suurimpia tapahtuma ja messujärjestäjiä, on tehnyt tiedottajan Erkki Kuoksan mukaan jo useita vuosia yhteistyötä oppilaitosten kanssa.

-Tilaisuus on ainutlaatuinen kokonaisuus molemmille osapuolille ja Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin (MTI) opiskelijat ovat tuoneet työskentelyyn uusia näkökulmia.

MTI on Lapin suurin matkailualan asiantuntijaorganisaatio ja se toimii yhteistyössä Lapin ammattikorkeakoulun kanssa. Matkailualan lehtori Jenni Pyhäjärvi kertoo, että opiskelijoilta saatu vastaanotto on erittäin positiivista. Opinnoissa kurssien sisältöä on yhdistetty tuleviin Erämessuihin luontevasti, jossa vastataan sosiaalisen median haasteisiin ja unohtumattoman palvelukokemuksen luomiseen kaikille.

Opiskelijat osaavat myös heittäytyä. Kuva Kelekkamessuilta 2016. Kuva Tapani Kuoksa

Teksti: Mikko Anetjärvi, Kati Koivunen

Lappilainen lehden pääset lukemaan maksutta täältä