Kuumaa, kultaa ja kimallusta Saariselällä

Porukalla pääsee vaskaamaan kultaa Savottakahvilaan Saariselän Laanilassa. Kuva: Saariselkä on POP ry.

Saariselkäviikkoa vietetään 15.-21.7., jonne kultaa ja kimallusta etsivän kannattaa ehdottomasti suunnata. Ohjelmassa on useita kultamaiden perinteisiin kaivautuvia tapahtumia, kuten Kutturan kultakisat heti tapahtumaviikon alkajaisiksi lauantaina 15. heinäkuuta. Kultaperinne ry järjestää yhdessä paikallisten kullankaivajien ja Kultakioskin kanssa kisat, jossa kultaa huuhdotaan keskellä perinteisiä kultamaita.

Laanilassa opastusta kullan kaivuuseen

Laanilan Savottakahvilassa on mahdollista tutustua kullanhuuhdontaan ja sen tekniikoihin kokeneen kullankaivajan opastuksessa sunnuntaina 16. heinäkuuta, jonka jälkeen aloittelijakin voi lähteä testaamaan taitojaan Tankavaaran Kultakylään. Toiminnan torstaina järjestettävässä tapahtumassa on sarjoja joka lähtöön: OnLine, Kulta-CUP, Parikisa, Joukkueviesti, Lapin Kulta, Metallinetsinsarja, Lapset ja Nuoret. Tapahtuma on loistava tilaisuus valmistautua vaikka 21.–23.7. Tankavaarassa pidettäviin SM-kisoihin.

Saariselkäviikon ohjelmistoa 15.–21.7.

Kutturan kultakisat la 15.7. klo 10
Kuukkelin kesämarkkinat la 15.7. klo 11–18
Kullanhuuhdonnan opastusta Savottakahvilassa su 16.7. klo 12–15
Maastohousutanssit Aurora-tuvalla su 16.7. klo 16
Jokimelontaretki ma 17.7. klo 9
Kiilopää-päivä ti 18.7. klo 11
Rokulipäivä Savottakahvilassa ke 19.7. klo 10
Toiminnan torstai Tankavaarassa to 20.7. klo 11
Yhteislauluilta Savottakahvilassa pe 21.7. klo 19

Elokuun 19. päivänä Saariselällä juostaan Puuman Jänkhäjuoksu.

Lappilainen