Salla heinäkuussa 160-vuotias

Väkeä riitti Sallan Äinpäintapahtumassa vuonna 2015. Kuva: salla.fi

Sallan kunta täyttää tänä vuonna 160 vuotta. Juhlavuosi näkyy vahvasti kaikissa kesän tapahtumissa, mutta juhlavuoden kohokohta on 19. heinäkuuta vietettävä Salla-päivä kirkonkylällä kunnanviraston ympäristössä. Viraston parkkipaikalle nousee esiintymislava ja lähialueet täyttyvät myyntikojuista. Myös kirjastossa ja museolla järjestetään omia tapahtumia.

Ohjelman teemoina ovat 100-vuotias Suomi ja 160-vuotias Salla. Päivän aikana kuullaan musiikkiesityksiä sekä juhlapuheita ja laitetaan jalalla koreasti toritanssien tahtiin. Ohjelmassa on myös viihdyttäviä esityksiä koko perheelle. Tapahtuma on perinteisesti yksi Sallan kesän kohokohdista jolloin Iloinen ja markkinameinki houkuttelee kirkonkylälle kävijöitä kauempaakin. Tarkempi ohjelma löytyy osoitteessa www.salla.fi

Äinpäin-päivä keikauttaa asioita päälaelleen Sallassa

Äinpäin-päivänä 14. heinäkuuta päivärytmi kääntyy Sallassa ylösalaisin eli äinpäin. Sallalaisten yrittäjien järjestämän tapahtuman aikana kaupat ovat auki myöhälle iltaan, kauppiaat siirtävät myyntiään sisältä ulos ja hauskaa ohjelmaa ja hyviä tarjouksia on tarjolla.

Illalla kauppojen edustoilla järjestetään tempauksia ja tapahtumia, lauletaan karaokea ja kuullaan livemusiikkia. Ostoksille pääsee myös, sillä monilla liikkeillä on silloin erikoistarjouksia ja alueella järjestetään peräkonttikirppiksiä.