Opastusta matkailijoille Utsjoella

Utsjoen Ailegas- keskuksessa voi tutustua sääskien elämään. Asiakasneuvoja Kaisa Tikka antaa neuvot Utsjoen reiteille ja ohjaa asiakkaita matkailupalvelujen äärelle. Kuva: Tarja Tuovinen.

Keväällä tulipalossa tuhoutuneen Utsjoen luontotuvan tilalle on avattu tilapäinen asiakaspalvelupiste. Neuvoja retkeilyyn saa Ailegas-keskuksen tiloissa 15.9. asti arkisin kello 10-17. Ailegas sijaitsee Utsjoen koulukeskuksen pihapiirissä, jossa toimii kesän ajan myös Utsjoen kunnan matkailuinfo.

Mahdollisesta uuden luontotuvan rakentamisesta Metsähallitus päättää myöhemmin. Ensin kyläkuvaa rumentava palopaikka raivataan, kunhan paloa tuhotyönä tutkivalta poliisilta on saatu siihen lupa.

Luvat, kartat ja neuvot

Neuvontapisteessä matkailija saa vinkkejä retkeilyyn ja tarvittaessa siellä voi maksaa kalastonhoitomaksun tai ostaa kartan alueelle. Myös Kevon luonnonpuistoon liittyviä tuotteita on myynnissä.

Hyttysen ininää kuvina

Väistötilassa on pystytettynä Sääski! -näyttely, joka on Ylä-Lapin luontokeskus Siidan vaihtonäyttelytuotantoa. Näyttely esittelee hyönteismaailman iloisesti inisevien imukärsäläisten edesottamuksia. Tekstit ja valokuvat valaisevat myös ihmisen ja tiettyjen eläinlajien suhdetta sääskiin.

Lappilainen