Vuoden Revontulikuva ratkeaa 29.9.

Lapin yliopiston Arktinen keskus järjestää Vuoden Revontulikuva -valokuvakilpailun ensimmäistä kertaa. Voittaja julkistetaan Rovaniemellä Arktikumin tiedekeskuksessa 29. syyskuuta järjestettävässä Revontulien yö -tapahtumassa, joka on osa Euroopan laajuista Tutkijoiden yö -tapahtumaa.

Revontulikuvakilpailuun valittiin osallistuja 15.9. mennessä. Palkinnoksi voittaja saa oman valokuvanäyttelyn Arktikumin tiedekeskukseen talvella 2017–2018. Kilpailun 2. sija palkitaan 300 euron ja 3. sija 200 euron lahjakortilla, minkä lisäksi 10 seuraavaksi parasta kuvaa palkitaan kunniamaininnalla. Kaikista palkituista kuvista muodostetaan näyttelykokonaisuus, joka voi kiertää eri puolilla Suomea ja maailmaa vähintään kaksi vuotta.

Kauneus esiin

Revontulivalokuvakilpailun tavoitteena on kertoa revontulien kauneudesta ja monimuotoisuudesta. Vuoden Revontulikuvan tulee olla valokuva, jonka kautta katsoja voi tuntea kokevansa revontulet aidosti. Arvostelussa kiinnitetään erityisesti huomiota valokuvan väreihin, ilmaisuun ja luovuuteen.

Revontulien yön yleisöluennoille voi ilmoittautua ja osallistua 29. 9. kello 18–21.30. Vuoden Revontulikuvan julkistamisen lisäksi illan aikana on mahdollista tutustua tiedekeskuksen näyttelyihin. Lisäksi järjestetään yleisöluentoja siitä, miten revontulia voi ennakoida ja saada vinkkejä revontulien kuvaamiseen.

Revontulien yöhön on ilmainen sisäänpääsy, mutta sinne tulee ilmoittautua etukäteen Arktikumin verkkosivuilla www.arktikum.fi/ilmoittaudu  tai puhelimitse infoon +358 16 322 3260. Luentoja järjestetään suomeksi ja englanniksi.

Kuva: Lappilainen

Lue Lappilainen lehti maksutta täältä