Green Care yrittäjiä lisää Lappiin

Uusia tulonlähteitä, töitä ja viihtyvyyttä odotetaan Green Care-hankkeessa, jota luotsaa Leena Välimaa Lapin ammattikorkeakoulusta.Kuva: Leena Välimaa

Lapissa on useita potentiaalisia toimijoita, joilla on tarve kehittää palveluitaan kohti Green Care -toimintaa. Luonnon hyvinvointivaikutuksia hyödyntävät palvelut ovat ammatillista toimintaa, jolla edistetään hyvinvointia ja elämänlaatua.

Hyvinvointipalvelut kasvussa

Ihmiset odottavat yhä enemmän monipuolisia, korkeatasoisia ja laadukkaita hyvinvointipalveluita ja ovat valmiita käyttämään tulevaisuudessa myös enemmän rahaa omaan hyvinvointiinsa. Lapin luonto voidaan hyödyntää monipuolisemmin hyvinvoinnin lähteenä ja lisätä eri alojen toimijoiden yhteistyötä.

Vuoden 2018 loppuun asti kootaan yhteen kehittämistarpeet Lapin Green Care- toiminnalle.  Tuloksena saadaan uutta yrittäjyyttä hyvinvointi-, matkailu-, taide- ja kulttuuri- sekä maa- ja metsätalous- ja luonnonvara-alan yrittäjille ja yrittämisestä kiinnostuneille. Samalla vahvistetaan maaseudulla sijaitsevien yritysten toimintaa ja uusia työmahdollisuuksia.

Uutta eloa maaseudulle

Keskeistä on, että Lapin maaseudulle saataisiin perustetuksi uusia yrityksiä ja tehtäisiin yhteistyötä alueen muiden yrittäjien kanssa. Alkutuotannon lisäksi tarvitaan muuta yritystoimintaa, joka mahdollistaa uusia tulonlähteitä, töitä ja viihtyvyyttä alueelle.

– Lapin ammattikorkeakoulu haastattelee Green Care-toimintaan liittyviä tai niistä kiinnostuneita palvelutuottajia ja yrittäjiä. Vuoden lopussa on valmiina sähköinen kartta Green Care-toimijoista ja heidän luonnon hyvinvointia hyödyntävistä palveluista.  Kartta mahdollistaa yrittäjille palveluiden markkinoinnin luontolähtöisistä palveluista kiinnostuneille asiakkaille, kertoo projektisuunnittelija Leena Välimaa.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Pääset lukemaan Lappilaisen täältä
Lukeminen ei maksa mitään, eikä tarvitse kirjautua mihinkään.
Kännykällä lukijoita suosittelen lataamaan ISSUU apin, jonka kautta lukeminen sujuu näppärästi.