Ihan Curry koko mies

Karri Veikko-pojan roolissa Vaalan Ahmalan kesäteatterin viime kesänä tuottamassa näytelmässä Kauppa-Auto. Kuva: Karri Karjalainen

Karri on suomalainen miehen nimi ja saanut lyhennyksen alun perin Makarioksesta. Harvinainen tämä nimi kyllä on, sillä nimen kantajia oli vuoden 2016 lopulla vain 1843. Yksi nimen kantajista on Karri Karjalainen, joka opiskelee muotoilu-alaa Rovaniemellä.

– Nimeni on aina sekoitettu muihin samankaltaisiin nimiin, kuten Kari, Harri tai Katri, mikä on aiheuttanut toistuvaa hilpeyttä milloin missäkin. Ikivihreät vitsit Currysta sekä Koirasta ovat seuranneet myös mukanani lähes kyllästymiseen asti. Kouluaikana tutustuimme uuden luokan kanssa toisiimme esittelemällä itsemme sekä kirjoittamalla nimemme luokan pulpettijärjestystä kuvaaviin monisteisiin. Eräs tyyppi hämmentyi ilmeisesti niin paljon nimestäni, että kirjoitti oman nimensä sijaan sanan Curry monisteeseeni. Näin selvittää lapsuuden kokemuksistaan Karri.

Henkilökohtaisesti hän ei ole tavannut ketään Karri-nimistä, mikä on kuulemma vahvistanut Karrin luomaa kuplaa, jonka sisällä Karri on yksinoikeutetusti hänelle varattu nimi.

– Julkisuudesta minulle tuttuja kaimoja ovat ainakin muusikot Karri Miettinen eli Paleface ja edellä mainittu Karri Koira, sekä jääkiekkoilija Karri Rämö.

Mitä teet Rovaniemellä, mistä olet kotoisin?

– Olen kotoisin Vaalasta Kainuun Meren eli Oulujärven rannalta. Muutin syksyllä Oulusta Rovaniemelle opiskelemaan teollista muotoilua yliopistoon. Olen tähän asti nauttinut olostani Rovaniemellä todella paljon.

Mies on harrastanut pitkään musiikkia sekä puukäsitöitä, ja viime vuosina myös teatteri on noussut todella tärkeäksi harrastukseksi.

– Olen parhaillaan mukana Lapin Ylioppilasteatterin tuottamassa klassikkonäytelmässä Eikä yksikään pelastunut, jonka näytökset jatkuvat vielä seitsemän esityksen verran tammi-helmikuussa.

Nimipäiväänsä Karri on yleensä viettänyt unohtamalla koko asian.

– Ilmeisesti perinne on, että nimipäiväsankari pitää kahvitarjoilun mahdollisille vieraille. Ehkäpä siis tänä vuonna kutsun ystäviä pullakahville!

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Pääset lukemaan Lappilaisen täältä
Lukeminen ei maksa mitään, eikä tarvitse kirjautua mihinkään.
Kännykällä lukijoita suosittelen lataamaan ISSUU apin, jonka kautta lukeminen sujuu näppärästi.