Mestarimyyjä-kilpailussa menestystä Rovaniemen K-Rautaan

K-Rauta-kisa- sarjassa menestyivät K-Rauta Rovaniemen Sari Helppikangas ja Petteri Moilanen. Juhlakahveilla myös yrittäjä Sirpa Rytilahti. Kuva: Pekka Rytilahti

Suomen parhaita kaupan alan osaajia on palkittu K-ryhmän perinteikkäässä Mestarimyyjä-koulutuksessa ja -kilpailussa.

– Työelämä on murroksessa, ja kaupan alallakin vaaditaan yhä enemmän laaja-alaista osaamista ja kykyä oppia uutta. K-ryhmässä meitä ohjaavat asiakas ja laatu, mikä haastaa meitä kehittymään jatkuvasti. Paras tapa kehittää kauppaa on kehittää sen tekijöitä, kertoo K-ryhmän henkilöstön kehittämisjohtaja Raisa Jyrkinen.

Syyskuussa käynnistyneen Mestarimyyjä-koulutuksen teemoja olivat tänä vuonna esimerkiksi turvallisuus ja asiakasuskollisuus. Ammattitaidon kehittämiseen tähtäävään koulutukseen ja kilpailuun osallistui noin 6000 k-ryhmäläistä. Maaliskuun pudotuspelivaiheesta finaalitapahtumaan eteni 72 parasta k-ryhmäläistä yhdeksällä eri kilpailupolulla.

Tampereelle ja Rovaniemelle saatiin kaksi uutta Mestarimyyjää, ja muut Mestarimyyjä-tittelit matkasivat Forssaan, Kotkaan, Poriin ja Vaasaan. Kaikki finaaliin päässeet palkittiin stipendein, ja oman lajin voittajat saivat 1500 euroa. Vuodesta 1960 järjestetty Mestarimyyjä-koulutus tarjoaa värikkään ja persoonallisen tavan kehittää omaa myyntitaitoaan vuosittain noin 10 000 opiskelijalle K-ryhmän kaupoissa, Keskossa ja oppilaitoksissa.

K-Rautaan kaksittain palkintoja

Tänä vuonna rautalinjan finaaleihin osallistui 139 rautakauppaa. Niistä valittiin ennakkotehtävien perusteella 8 finalistia.

– Heistä kaksi tuli meidän kaupasta. Ja menestystäkin tuli, sillä meidän ahkerille opiskelijoille tuli sijat 1. ja 3., iloitsee ammattilaisistaan Rovaniemen K-Raudan Pekka Rytilahti.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä

Mainos: