Hiljaisuus- festivaali valtaa Kaukosen 6.-10.6.

Kesäkuun laajentuva ja ansioitunut lappilainen tapahtuma, Hiljaisuus-festivaali, kokoaa yhteen musiikkia ja kansainvälistä nykysirkusta Kittilän Kaukosen kylään ja Kittilään.

Yhdeksännen Hiljaisuus-festivaalin ohjelmistossa on yli kaksikymmentä eri tapahtumaa. Siellä kuullaan mm.  Pekka Kuusistoa Kittilän kirkossa sopraano Tuuli Lindebergin ja runoilijoiden orkesterin kanssa festivaalin päätöspäivänä. Rajalla, vielä tässä -konsertti on monitaiteinen kokonaisuus, jossa kuullaan kaksi Hiljaisuus-festivaalin tilaamaa kantaesitystä Perttu Haapaselta ja Outi Tarkiaiselta. Konsertilla juhlitaan myös 150-vuotiasta Kittilää.

Valoja ja varjoja konsertissa 9.6. Särestöniemi-museossa esiintyy 13 eri alojen taiteilijaa, muiden muassa kirjailijanäyttelijä Juha Hurme, vesiakrobatiaa tekevä ilma-akrobaatti Salla Hakanpää sekä ruotsalainen Curious Chamber Players kapellimestari Rei Munakatan johdolla.

Kittilässä sijaitsevan Kaukosen kylän Työväentalo on festivaalin keskus. Työväentalon salissa nähdään päivittäin esityksiä, mediataidetta ja monipuolisia konsertteja. Lisäksi festivaaliohjelmistossa on kyläympäristöön rakennettuja tapahtumia.

Lue koko lehti maksutta täältä