Missi kaiken takana

- Hauskaa Suvia kaikille, toivottaa nimipäiväsankari Suvi Katisko.

Suvi Katisko on yksi niistä naisista, joka on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. Hänen tarinansa on kiinnostava, mutta otetaan alkuun selkoa siitä, miten hän sai oman nimensä, jota voidaan juhlia pitkin kesää.

Suvi on vanha suomalainen nimi, joka tarkoittaa kesää. Itse asiassa on suosittua antaa kesäaikaan vastasyntyneelle tyttärelle nimeksi Suvi. Niin kävi myös Suville, joka sattui syntymään kesä kunniaksi.

– Nimen minulle keksi antaa äitini, ja siihen taas oli syynä Suvi Lukkarinen, joka oli vastikään kruunattu Miss Suomeksi, tietää Suvi Katisko kertoa oman nimensä taustoista.

Samaisesta syystä tuona vuonna oli paljon muitakin perheitä, joissa pienen tulokkaan nimeksi annettiin Suvi, tuoreen missin innoittamana.

– Siksi en ollutkaan yllättynyt lukiossa, kun samassa koululuokassa oli kolme samannimistä. Opettajan ja joidenkin koulutovereitten ei auttanut kuin kutsua meitä kaikkia sukunimillämme. Näin varmistettiin se, että osattiin puhutella aina oikeaa Suvia.

Aikuistuttuaan uudet ystävät ovat kutsuneet Suvia myös nimellä Kesä. Lähipiirille nainen tunnetaan myös koulujen päättymiseen liittyvän suvivirren mukaan Suvi Suloisena.

Tampereella syntynyt yhdeksän lapsen äiti odottaa nyt iloisena Rovaniemellä 10. lapsen syntymää joulukuussa. Suvin harrastuksiin kuuluvat lukeminen, osallistuminen kirkon toimintaan ja raamatun lukeminen. Hän ei juhli nimipäiväänsä, mutta aviomies kyllä tuo kukkia juhlan kunniaksi. Suvin unelma on, että hän voisi jakaa uskoaan jokaiselle.

– Hauskaa Suvia kaikille, toivottaa nimipäiväsankari.

Teksti ja kuva: Olivia Kumpula

Pääset lukemaan Lappilaisen täältä