27.7. Paikalliset tanssitaiturit Inarin Tanssii- juhlatapahtumassa

Ailu Valle ja Janita Rantanen esittävät yhteisen teoksen, jossa yhdistyy tanssi, puhe ja joiku. Kuva: inariviikot.fi

Inariviikkojen 10-vuotisjuhlan kunniaksi järjestettävä ”Tanssii”-juhlatapahtuma esittelee paikallista tanssiosaamista.

– Inarissa on viime vuosina ollut ilo nauttia ammattitanssijoiden ohjauksesta. Lasten ja nuorten tanssitunneilla on ollut suuri suosio ja toivomme jatkuvuutta lasten tanssiharrastukseen Inariin. Toivomme, että Inariviikkojen Tanssii –tapahtumasta syttyisi kipinä omaan tanssiharrastukseen, kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen kertoo.

Swingiä, lattareita ja seuratansseja

Illan avaa paikallisten harrastajaryhmien esityksistä koottu tanssi-iloittelu, jossa nähdään tanssijoita seuratansseista swingiin ja lattareihin inarilaisia taivuttavasta Tanssiseura Heinäkengistä sekä nuorten oma tanssiryhmä Mansae, jossa omalla koreografiallaan esiintyvät Inka Huhtamella, Marja Vasala, Noora Huhtamella ja Katri Leppäkangas.

Tanssinpyörteisessä illassa esiintyy myös Skábmabeaivváš -ryhmä tällä kertaa kolmen naisen kokoonpanolla, Anne-Marie Kalla (koreografia), Pauliina Wäli ja Sanna Aikio esityksellään Elämäni virta.

Breakdancen Jimi Kettunen

Lavan valloittaa myös breakdancen Euroopan mestari, moninkertainen Suomen mestari ja Pohjoismaiden mestari Jimi Kettunen. Suomen suurimpien kaupunkien teatterien suurilla näyttämöillä nähty tähti on alansa arvostettu ammattilainen myös ulkomailla. Esiintymis-, tuomarointi- ja kilpailukokemusta hänelle on kertynyt yli 15 maasta, mutta nyt Jimi vaikuttaa myös Inarissa ja on saanut suuren suosion lasten ja nuorten keskuudessa. Jimin Inariviikoille räätälöity esitys Totuus tanssista kertoo nimensä mukaisesti totuuden tanssista.

Tanssia, puhetta ja joikua

Illan päättää Janita Rantasen ja Ailu Vallen ensimmäinen yhteinen teos HUMAN NATURE TRAP, joka pohtii ja peilaa ihmisyyden ja luonnon välisessä monimutkaistuneessa suhteessa piileviä ansoja. Lavalla nivoutuu yhteen tanssi, spoken word ja joiku. Monipuolinen ja energinen tanssiammattilainen Janita Rantanen on lähtöisin Hangosta, mutta hän asuu tällä hetkellä Inarissa ja työskentelee ympäri Suomea. Saamelainen rapartisti  Ailu Valle on kotoisin Kaamasmukan kylästä Utsjoelta. Myös hän asuu tällä hetkellä Inarissa, mutta keikkailee aktiivisesti myös Suomen rajojen ulkopuolella sekä on mukana useammassa monitaiteellisessa projektissa.

– Odotamme jännityksellä, mitä musiikin ja tanssin ammattilaiset ovat luoneet meidän nautittavaksi, kulttuurisihteeri summaa.

Tanssii -tapahtumaa vietetään perjantaina 27.7. kello 19–20.30 saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa Inarissa. Tapahtumaan järjestetään yhteiskuljetus Ivalosta kello 18. Esitysten alkua odotellessa voi nauttia Kahvila Čaijun antimista.

Liput tapahtumaan ovat ennakkomyynnissä Sajoksessa ja Lipputoimisto.fi:ssä.

Heinäkengät liittyvät oleellisesti Inariviikkojen Tanssii-tapahtumaan 27.7. Kuva: inariviikot.fi