Honkavuori odottaa jo Leviä ja Tunturirallia

Jukka Honkavuori odottaa pääsyä Leville tammikuussa ja Tunturirallikin kiinnostaa. Kuvat: Jukka Honkavuori

Rovaniemeläinen auto-urheilija Jukka Honkavuori on jo usean vuoden ajan kiertänyt auto-urheilijana, Porschen ajokouluttajana ja asiakastapahtumien järjestelijänä ympäri maailmaa. 

Tänä vuonna tapahtumat ovat lennättäneet Jukkaa kahdensadan työpäivän verran ympäri maailmaa. Kiireinen Honkavuori ehti Suomeen ja Botniaringin radalle syyskuun lopulla ajettuun Suomen ensimmäiseen Porsche Endurance Cup 2018 -kisaan.

Suomen ajoihin sattumalta 

Honkavuori täräytti tiiminsä paalupaikalle kaikkien aikojen nopeimmalla aika-ajokierroksella Porsche GT3 cup-autolla. Kisa on tyypiltään pitkä kisa, jossa ajetaan tunnista aina 24 tuntiin pääosin kahdella kuljettajalla. Tähän liittyvät pakolliset varikkokäynnit, jonka aikana tankataan ja vaihdetaan kuljettajaa.

 – Satuin olemaan Suomessa, ja kun sain kutsun osallistua kisaan, olin valmis, vaikka tiesin, että treenikierroksia Botniaringillä en ehdi juuri ajamaan. Puin päälleni ajohaalarit pitkästä aikaan Suomessa ja paalupaikka-aika kertoi, että tuntuma radalle on ennallaan, kertoo Honkavuori tunnelmistaan ennen ajoa.

 Paalulta startannut Honkavuori piti kärkipaikan oman ajovuoronsa loppukierroksille saakka, kunnes Porschen bensapumppu aloitti temppuilun. Tällöin mies joutui taipumaan kovan vastuksen antaneelle Emil Westmannille, jonka tiimi piti kärkisijoituksen loppuun saakka. 

Vuosi yhtä kiitoa maasta toiseen 

Suomeen Honkavuori saapui Koreassa, Etelä-Afrikassa ja Puolassa pidetyistä koulutustapahtumista. Täältä hän jatkoi saman tien Unkariin Hungaroringin radalle. Sitten lokakuussa olivat vuorossa reissut Sotshiin ja sieltä Saudi-Arabiaan.

 Autourheilu-urallaan Honkavuorelle ovat tulleet tutuksi lähes kaikki Formula 1-radat eri puolilla maailmaa. Makeimmaksi ja toisaalta haastavimmaksi radaksi Honkavuori nimeää Belgian Spa:n radan. Intian uuden F1-radan Honkavuori pääsi ”korkkaamaan” ensimmäisenä suomalaisena formulaluokan autolla vuonna 2011.

Leville tammikuussa

Seuraavan kerran Honkavuori on pidemmän aikaa Suomessa kouluttajana Porschen talviajotapahtumassa Levillä tammikuun alussa. Työnantajansa Porschen lisäksi Jukka tarjoaa henkilökohtaista ajokoulutusta oman yrityksensä kautta niin jäällä kuin kilparadoilla eri puolilla maailmaa.

Vaikka Honkavuoren tavoitteet ovat kansainvälisissä rata-autoluokissa, niin hän myöntää, että: 

– Olisi tosi makeaa päästä vetämään Tunturiralli läpi. Pitäisi vain löytää ajokki ja kartturi, toteaa Jukka hymyillen.

 

Lappilainen