Bioaika-tapahtumakiertue Ivalosta Kittilän kautta kohti etelää

Bioaika-tapahtumakiertue on metsäsektorin yhteinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja erityisesti Suomen nuorille. Läpi Suomen ulottuvan kiertueen ytimen muodostaa pyörillä – ja biodieselillä – kulkeva tiedekeskusnäyttely, Bioaika-rekka. Matka alkaa Ivalosta, jatkuu sieltä Kittilän, Sodankylän, Rovaniemen ja Kemin kautta kohti Oulua ja eteläistä Suomea.

Bioaika-rekka – matka yhteiseen tulevaisuuteen

Bioaika-rekan näyttely kertoo biotalouden mahdollisuuksista ja innovaatioista ja siihen syntyy sisältöä myös kiertueen aikana. Keskeistä näyttelyssä on tekemällä ja kokeilemalla oppiminen. Kävijät pääsevät itse ja yhdessä luomaan tulevaisuuden visioita ja ratkaisuja.

Rekka ja ympärille rakentuvat oheistapahtumat nostavat esiin vierailupaikkakuntien biotalousvahvuuksia. Kiertueen aikana suomalainen biotalous esittäytyy laajasti, mukana kiertueohjelman suunnittelussa ovat metsänomistajien ja -teollisuuden lisäksi myös muun muassa partiolaiset.

Laura Kuusisto koordinoi ensi vuoden Biorekka-kiertuetta, joka aloittaa Suomi turneensa Ivalon ja Kittilän kautta ja tavoittaa ensi vuoden aikana 13-19-vuotiaita eri paikkakunnilla. Kuva: Metsähallitus

Laura Kuusisto koordinoi ensi vuoden Biorekka-kiertuetta, joka aloittaa Suomi turneensa Ivalon ja Kittilän kautta ja tavoittaa ensi vuoden aikana 13-19-vuotiaita eri paikkakunnilla. Kuva: Metsähallitus

– Bioaika on visio ja kutsu jokaiselle tulla rakentamaan yhteistä tulevaisuutta, joka pohjautuu luonnonvarojen kestävälle käytölle. Tähän työhön on jokainen tervetullut mukaan. Ole yhteydessä Bioajan järjestäjiin, jos haluat olla mukana joko kiertueen yhteistyökumppanina, tapahtumien järjestäjänä tai jos haluat Bioaika-rekan vierailevan paikkakunnallasi tai koulussasi, innostaa yhteyspäällikkö Kristiina Vuopala Metsähallituksesta.

Bioaika-rekan tuottavat yhdessä Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke ja Tiedekeskus Tietomaa. Kiertueen päärahoittajia ovat Suomen Metsäsäätiö ja Metsämiesten säätiö. Tapahtumakiertue toteutetaan yhdessä metsäalan toimijoiden kanssa.

Kysy pysähdyspaikoista tarkemmin kiertueen innoittajalta Laura Kuusistolta, [email protected]