Kaijan Kukka on Mimmin näköinen myymälä

Mestarifloristit Adeline Guillerme (vas.) ja Mimmi Turunen palvelevat ivalolaisessa erikoisliikkeessä, Kaijan Kukassa. Kuva: Kaijan Kukka

Ivalossa toimiva Kaijan Kukka avasi ovensa jo sotien jälkeen. Hautaustoimisto on juhlinut pari vuotta sitten nelikymppisiä. Liikkeen nykyinen kauppias Mimmi Turunen (42) otti yrityksen vetovastuun itselleen 10 vuotta sitten.

Mimmin ei tarvinnut paljon miettiä uravalintaa. Hän on syntynyt Kaijan Kukkaan. Pariviikkoisesta lähtien tyttöä on hoidettu takahuoneessa ja hänen maailmansa avautui kaupan tiskin takaa. Ylioppilaaksi valmistuttuaan Mimmi opiskeli liiketaloutta, hankki floristin mestaritutkinnon sekä myöhemmin yrittäjän erikoisammattitutkinnon. Lisäksi Mimmillä on sidonnan opettajapätevyys, hän on myös menestynyt sidontakisoissa.

Mimmin vanhemmat, Kaija ja Harri Gröndahl ovat vahvasti taustatukena. Viitisen vuotta sitten liikkeen palvelukseen astui ranskalainen mestarifloristi Adeline Guillerme.

Monenlaiset muistamiset ja sidonnat

Mimmi painottaa, että hänen elämässään on muutakin kuin yrittäjyys. Viimeiset 9 vuotta on mennyt äitiydestä nauttien.

Kaijan Kukan asiakaskunta on laaja, aina Saariselältä Nuorgamiin. Myös matkailijat löytävät tiensä erikoisalan liikkeeseen.

Mimmi on tehnyt Kaijan Kukasta itsensä näköisen. Kaunista kauppaa ihastellaan: ”Pitikö tulla Ivaloon asti nähdäkseen tällaisen!”, kuului eräskin kommentti.

Liikkeessä ideoidaan ja visioidaan aina jotakin uutta. Käytössä on aitoja Lapin luonnonmateriaaleja sekä silkkiä. Kaijan Kukasta löytää monenlaiset muistamiset sekä juhla- ja surusidonnat.

Teksti: Elisa Javarus