Suomu on valmiina vauhtilajeihin

Suomun kisarinne iltapuvussaan. Tunturi sijaitsee lumivarmassa Itä-Lapissa, kolmen vartin ajomatkan päästä Rukalta ja reilun puolen tunnin huikosen päästä Kemijärveltä. Automatka Kuusamon lentokentältä kestää 60 ja Rovaniemen lentokentältä 90 minuuttia. Kuva: Suomutunturi

Suomutunturin talvi on pyörähtänyt käyntiin. Hienoprofiilinen Martti -rinne on päivitetty kansainvälisiin FIS -standardeihin soveltuvaksi. Rinnettä on levennetty 40-60 metriseksi ja alaosa saanut uuden kumpuilevan muodon, jossa laskeminen jatkuu vauhdikkaana maaliin asti. Korkeuseroa Martti -rinteestä löytyy nyt 250 metriä.

Suomulle on jo varattu tulevaksi talveksi useita kisoja, muun muassa FIS-kisat tammikuun lopulla ja vauhtilajien nuorten SM-kisat huhtikuun alussa.

Alppilajien leiritykset, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla, ovat osoittaneet suurta kiinnostusta Suomutunturiin.

Vaihtelevat rinneprofiilit

Suomutunturi tunnetaan tuulensuojaisena hiihtokeskuksena, joka sijaitsee suoraan Napapiirillä. Suomulla on 4 hissiä ja 10 rinnettä, joiden vaihtelevat profiilit tarjoavat jokaiselle jotakin, junioreita unohtamatta. Itä-Suomun 1700m pitkät ja loivat perherinteet, eturinteiden haastavat jyrkät, sekä hienolla sijainnilla oleva lastenrinne.

SnowParkista löytyy reilit ja isot boxit, pienemmille on oma Junior Parkinsa lastenrinteessä. Off piste-reitit droppeineen ja muut metsäreitit ovat suosittuja laskupaikkoja. Upea ja hoidettu latuverkosto kattaa 75km joista 17km on valaistua latua.

Suomu on kelkkailijaystävällinen hiihtokeskus, alueella on hyvin varustettu välinevuokraamo sekä safari- ja elämyspalveluja.

Kaikista hotellin huoneista avautuu rinnenäköala. Kaksi ravintolaa ja hulppea ulkoterassi takaavat elämyksen suoraan rinteiden juurella.