Pakkasukko Blues n`Jazz Kemissä 3.-5. helmikuuta

15-vuotiaat jazzin ihmelapsiksi kutsutut Milo ja Mooses esiintyvät Kemissä helmikuun alussa. Kuva: Miikka Pirinen

Talvea jatsaillaan lämpimäksi Kemissä. Rytmimusiikkia takovat saksalaisyhtye Django Lassi, englantilainen Mark Harman, ruotsalainen Lindvalls Lads sekä kotimaiset Eero Raittinen & Hustle Fuzz, Milo & Moses, Kenneth Sjöwalls Dixie Dudes, Twisters, Alko Funk Unit tribute to Prince, Dimi Salo sekä DJ Butcher Pete.

Eero Raittinen on odotettu vieras, nyt Hustle Fuzz -kokoonpanossa.

Saksalainen Django Lassi esittää modernia balkanilaista mustalaisjazzia. Luulajalaisyhtye Lindvalls Lads vastaa bluesista ja bluesrockista. Kenneth Sjövall´s Dixie Dudes soittaa perinteistä dixielandjazzia. Oululainen Twisters -lauluyhtye tarjoilee raikkaita tulkintoja 1950-70 -lukujen vanhoista suomi-iskelmistä. Dimi Salo, DJ Butcher Pete ja Mark Harman takaavat, että lavalla soi myös rytmiblues, rockabilly, soul, rock`n roll ja go go.

Nuorten miesten jazztrio

Milo & Moses on kahden kahdeksasluokkalaisen perustama kokoonpano. 15-vuotiaat Milo Mäkelä (kitara) ja Mooses Kuloniemi (rummut) sekä 18-vuotias kontrabasisti Jon Pettersson muodostavat nousevan jazztrion. Heidän esikoislevy ja poikien ikäänsä nähden poikkeuksellinen kypsyys on kerännyt runsaasti kiittäviä arvioita ja radiosoittoa. Kolmikkoa on kutsuttu muun muassa jazzin ihmelapsiksi.