Kemin LumiLinnassa juhlitaan läpi vuoden

Ympärivuotinen Kemin LumiLinna antaa uudenlaiset puitteet hääjuhliin yöttömässä yössä lumen ja jään keskellä tai vaikka talvivaatekuvaston lanseeraamiseen heinäkuun helteillä. Kuva: Kemin Matkailu Oy

Kemin ympärivuotinen LumiLinna on otettu käyttöön. 150 vuotta juhlivassa Kemissä LumiLinna on juhlapaikka, saunailtojen menoihin sopiva tila tai kokoustamiseen sopiva rakennus.

Perinteistä Linnaa on rakennettu vuodessta 1996 alkaen joka talvi Perämeren rannan tuntumaan. Välillä paikkaa on vaihdettu, mutta kohteen suosio on pysynyt vahvana kaikki nämä vuodet. Jatkossa lumen ja jään elämyksen saa kokea läpi vuoden, kun linna on avoinna myös kesällä ensimmäistä kertaa.

Alueelle on porattu lähes 10 km maalämpökaivoja, joista otetaan energiaa sekä lämmitykseen että viilennykseen. Katolla on lämmön talteenottokeräimet ja lisäksi asennetaan aurinkopaneelit. Tavoitteena on päästä mahdollisimman pieneen ostettuun energian kulutukseen.

 

Lappilainen