Tripadvisor vauhdittaa kahvilaa

Kahvilayrittäjät Marko ja Jonny poseeraavat idyllinen Saariselän keskiraitin Porotuvan edustalla Martti Suosalon kanssa. Kuva: Marko Haajanen

Saariselän keskiraitilla on toiminut useita vuosia suosittu pieni kahvilamökki. Kotoinen tunnelma ja lämpö huokuvat kävelykadulle asti. Kelottunut heinäseiväsaita suojaa kahvittelijoita ja lettujen syöjiä idyllisessä pienen pienessä pihapiirissä, joka on kauniisti talvivaloilla somistettu.

– Esimerkiksi hollantilaiset ovat ihan hulluina tällaisiin paikkoihin. Heidän ja muiden tyytyväisten vierailijoiden ansiosta me sitten pääsimme Tripadvisorin listauksen kärkeen, kertoo Marko Haajanen, toinen Café Porotupa kahvilan pitäjistä.

Leipomukset kotikeittiöstä

Omistajanvaihdos tapahtui tammikuussa 2017 ja Marko jatkoi kahvilan toimintaa. Omassa kotikeittiössä valmistuvat kaikki leivonnaiset ja keitot, letut paistetaan paikan päällä tilauksesta.

– Kolmas talvikausi on nyt menossa, ja kyllä meidät hyvin on otettu vastaan. Täällä käy ihan laidasta laitaan väkeä, kaukaisimpia vieraita on käynyt Tahitilta ja Trinidadista ja Tobagosta. Vieraista ympäri maailmaa on Instagramissa kuvia ja kahvilan kaipailukuvia on lähetetty jopa Australiasta asti.

Café Porotuvan iloinen ja kansainvälinen tunnelma välittyy Erasmus-vaihdossa olevien kansainvälisten opiskelijoiden myötä. Kuva: Marko Haajanen

Tuki kannattaa bisnestä

Tripadvisorin listalle pääsy on kahvilayrittäjän mielestä merkityksellistä. Sisällä kahvion seinällä on kehystettynä Tripadvisorin tunnustus, jossa kerrotaan, että suosittelijoita on tullut niin paljon, että se noteerataan. Listalle pääseminen edellyttää paljon taustatyötä ja varmistusta, että kehuttu kohde yleensä on olemassa.

– Tyytyväinen asiakas on hyvän bisneksen elinehto.  Juuri kun katsoin, niin meidän kahvio on kerännyt 104 arvostelua, joissa 95:ssä toimintamme on arvosteltu erinomaiseksi. Kyllä sellainen lämmittää mieltä.

Marko ja Jonny ovat siirtymässä Saariselältä kohti Rovaniemeä. Porotuvan viimeiset kahvit ja herkut nautitaan 22.4. Idyllinen kahvila jää sitten kesätauolle odottamaan seuraavaa syystalvea.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto