Street Food Fiesta Kemissä 10.-14.7.

Kemiin saapuvan katuruokatapahtuman tarjonnasta voi nauttia paikan päällä tai ostaa ruokaa kotiin vietäväksi. Alueelle on ilmainen sisäänpääsy. Kuva: ruokatori.

Katuruokafestivaali Street Food Fiesta täyttää Kemin Kävelykadun makuhermoja kutkuttavilla herkuilla heinäkuussa. Koko perheen katuruokatapahtuma rantautuu ensimmäistä kertaa Kemiin ja on kotimaata kiertävän tapahtuman pohjoisin paikkakunta.

Kävelykadun varrella on tarjolla maailman makuja laidasta laitaan: bratvurstia, merguez-makkaraa, gyroksia luksus hot dogeja, burgereita, italialaista pizzaa, crepejä suolaisilla täytteillä sekä afrikkalaiseen tyyliin kokattuja kanaruokia.

Kreikkalainen kylä

Street Food Fiestan tämän kesän uutuus on Greek Village. Kreikkalaisen kylän viidestä kojusta saa maittavaa moussakaa, lihavartaita, herkullisia gyroksia sekä muita perinteisiä kreikkalaisia ruokia. Kylässä sijaitsevat myös kahvila, leipomo ja kauppa, joiden valikoimissa on Kreikasta tuttuja tuotteita: oliiveja, mausteita, öljyjä, hunajaa sekä kahvia ja leivonnaisia.

Aasialaisia vivahteita löytyy wokin ja rullattavan jäätelön muodossa. Texasin tuulahduksia voi testata ensi kertaa Suomessa Jack’s Smoking Burgers -kojulla, jossa hampurilainen maustetaan Jack Daniels barbeque-kastikkeella. Kävelykadulla voi maistella tuorepuristettuja mehuja ja muita herkkuja hattarasta popcorniin. Perheen pienimpiä viihdyttää katuruokatapahtuman mukana kiertävä Circus Hulluapina.

Lisätietoja: Kemin kaupungin tapahtumakalenteri ja www.street-food-fiesta.fi