Miten saisi napatuksi hyviä kuvia?

Moni omatoiminen valokuvauksen oppija, yrittäjän alku tai mainoskuvausten tekijä saa muotokuvien ottamiseen apua Krister Löfrothin oppaasta. Kirjoittaja ja kuvaaja esittelee selkeässä teoksessaan useampia hyvien muotokuvien ottajia ja heidän tyylejään.

Onni Kinnunen, kirjassa mainittu Suomen paras kuvanrakentaja, saa golffarin housut valahtamaan kinttuihin ja uutta elämää myös raksamiehen ja metsätöitä tekevän ilmiasuun. Krista Keltanen asettelee ihailtavaksi positiivisia, pehmeitä ja lämpimiä kuvia ja Lauri Laukkanen synnyttää kuvia pala kerrallaan dokumenttimaisesti. Hänet kirjoittaja arvioi parhaaksi brändääjäksi ja myyjäksi. Mitja Kortepuron kamera tallentaa lämpimiä tunteita, kun taas oppaan kokoaja Krister Löfroth taiteilee tekniikan ja mahdollisuuksien rajoilla. Löfrothin kuvista leinahtavat esiin voimakkaat tunteet, joissa on tulta ja paloa.

Löfroth, Krister. 2016. Suomen parhaat henkilökuvat. Ideoita ja vinkkejä kuvaamiseen. Docendo.    

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto